Подружжя з Київщини побило рекорд спільного проживання у шлюбі: за 75 років жодного разу не посварилися

75 років тому Парасковія і Василь побралися. Відтоді живуть у злагоді, допомагаючи і підтримуючи одне одного. З'ясувалося, що пара побила зафіксований до цього в Книзі рекордів України шлюбний рекорд.

Подружжя Кириченків мешкає на Київщині, в селі Кухарі. Їхнє знайомство відбулося за часів Другої світової. Уже після закінчення бойових дій закохані побралися. У них народилася донька, згодом з’явилися онуки й правнуки. А от праправнуки вже мають дату народження під час нової війни.

Василь Андрійович на 4 роки старший за дружину. Главі родини минуло 96 років, а Парасковія Андріївна відзначила 92-річчя. Сім років тому в дідуся трапився інсульт. Хвороба паралізувала літнього чоловіка. Він перестав бачити, погано чує, йому важко вимовляти слова.

Раніше у подружжя було заведено о першій годині дня кавувати, ведучи світські бесіди. Тепер від цієї традиції довелося відмовитися. Лікарі й бабусі Парасці не радять вживати каву, та вона вряди-годи балує себе, не змінюючи часу кавової церемонії.

Ніхто ніколи не чув, щоб чоловік із дружиною сварилися, хоча прожили разом довгих 75 років. Коли німців прогнали з їхнього села, відбулося доленосне знайомство. Параска прийшла в землянку, де перебував Василь. Молодик відразу примітив гарну дівчину, а вона своєю чергою звернула увагу на кучерявого парубка.

Побралися закохані у 1948 році. Всі спільні світлини збереглися. Жінка ще й листи від чоловіка не викидає. Донька подарувала подружжю Кириченків двох онуків. Тепер у них четверо правнуків і двоє праправнуків. Усі мешкають в Америці, тож відвідати старожилів не можуть. З батьками живе тільки донька.

Батько Парасковії Андріївни під час Другої світової партизанив. То німці спалили його разом із побратимами в сараї. Через багато років вже росіяни знищили будинок подружжя, в якому воно починало 75 років тому спільне життя.

До світового рекорду проживання у шлюбі парі ще знадобиться прожити 7 років, а в Україні старшої за тривалістю прожитих років родини більше немає.

Нові статті

Схожі статті

Леся Нікітюк знайшла собі “пенсіонера” з числа блогерів: фоловери зʼясували, хто власник спини з татуюванням

Прихильники ведучої Лесі Нікітюк провели розслідування та зʼясували, хто ж є її новим бойфрендом. За відмінний результат роботи Леся нагородила їх відвертим зізнанням і показала обличчя коханого.

Деруни більше не смажу! Готую картопляний пиріг “Великий дерун”: його смак усі нахвалюють з першого шматочка

Ніколи навіть і не думала, що звичайна картопля виходить настільки смачною! Пропоную читачам недорогу, просту та смачну страву з картоплі. Вона схожа на великий дерун – тільки запечений.

Сімʼя зруйнувалась прямо на очах: чому Наталія Сумська занесла свою сестру Ольгу Сумську у “чорний список”

Ольга та Наталія Сумські є рідними сестрами, але так склалось, що вони не спілкуються та навіть не вітаються при зустрічі - що ж між ними сталося?

“Василинка – більше не дитинка”: Лідія Таран показала доньку від Доманського, якій виповнилось 17 років

Лідія Таран показала, як зараз виглядає її донька Василина, яку вона народила від Андрія Доманського. Зіркова мама поділилася у соціальних мережах світлинами із різних періодів життя Василини.