Журнал Vogue відкопав 106-річну модель для обкладинки: бабуся в чудовій формі й робить охочим унікальні тату

Апо Ванг-Од працює майстринею з татуажу. І робить це, попри поважний вік. Мешканці Філіппін уже минуло 106 років, але вона не поспішає прощатися з улюбленою професією.

106-річна філіппінка не хоче йти на пенсію. Жінка збирається працювати, допоки очі не підведуть. Унікальну майстриню тату помістили на обкладинці глянцю Vogue Philippines. Старшої моделі журнал ще не бачив.

У певних колах жінку знають під ім’ям Марія Оггай. Вона опанувала мистецтво татуювання ще в підлітковому віці. Татусь навчив доньку набивати тату ручним способом. Жінка все життя провела у своєму селі Бускалан, яке розташоване високо в горах. Певно, чисте повітря й сприяло такій тривалій активності в житті майстрині.

Марія володіє методикою набивання тату, поширеною в провінції Калінга. Для роботи їй не потрібно багато причандалів. Достатньо бамбукової палички, колючки з дерева помело, вугілля й води. Це сьогодні подібний малюнок може красуватися на тілі будь-якого туриста. Раніше подібної честі вшановувалися виключно корінні бутбути.

У свої 106 років майстриня виглядає нічогісінько

Іноземці знають про здібності Ванг-Од, тому приїжджають спеціально, щоб отримати на тілі малюнки з фірмовим геометричним дизайном.

Мамбабатока каже, що її малюнки не звичайні геометричні фігури, а є символами сили, хоробрості, краси. Такими татуюваннями можуть похвалитися тисячі людей, яким удалося завітати до Бускалану.

Марія не збирається передавати власну майстерність стороннім людям, бо слід робити це виключно з родичами. Нині незвичайна бабуся проводить навчання з внучатими племінницями. Всі її колеги давно на тому світі. Вона залишилася єдиним носієм унікальної технології татуювання. Але сподівається, що онучки продовжать розпочату нею справу.

Нові статті

Схожі статті

Леся Нікітюк знайшла собі “пенсіонера” з числа блогерів: фоловери зʼясували, хто власник спини з татуюванням

Прихильники ведучої Лесі Нікітюк провели розслідування та зʼясували, хто ж є її новим бойфрендом. За відмінний результат роботи Леся нагородила їх відвертим зізнанням і показала обличчя коханого.

Деруни більше не смажу! Готую картопляний пиріг “Великий дерун”: його смак усі нахвалюють з першого шматочка

Ніколи навіть і не думала, що звичайна картопля виходить настільки смачною! Пропоную читачам недорогу, просту та смачну страву з картоплі. Вона схожа на великий дерун – тільки запечений.

Сімʼя зруйнувалась прямо на очах: чому Наталія Сумська занесла свою сестру Ольгу Сумську у “чорний список”

Ольга та Наталія Сумські є рідними сестрами, але так склалось, що вони не спілкуються та навіть не вітаються при зустрічі - що ж між ними сталося?

“Василинка – більше не дитинка”: Лідія Таран показала доньку від Доманського, якій виповнилось 17 років

Лідія Таран показала, як зараз виглядає її донька Василина, яку вона народила від Андрія Доманського. Зіркова мама поділилася у соціальних мережах світлинами із різних періодів життя Василини.