Намисто з акулячого зуба пролежало в затонулому “Титаніку” 111 років: ентузіасти встановлюють особу власника

Британська компанія організувала 3D-знімання останків "Титаніка" на морському дні. Результат вразив широкий загал – було знайдено намисто з акулячого зуба.

Британська компанія організувала 3D-знімання останків “Титаніка” на морському дні. Результат вразив широкий загал – було знайдено намисто з акулячого зуба.

Компанія Magellan, що базується на Гернсі, організувала подорож на підводних човнах до місця потоплення величезного корабля “Титанік”. Створивши повнорозмірну реконструкцію у 3D-форматі, науковці натрапили на чимало цікавостей.

Так виглядає намисто на знімку

Зокрема, на малюнку чітко проглядається намисто, що належало одній з пасажирок. Прикраса не з дешевих. Вона зроблена з золота та бірюзи й прикрашена зубом стародавньої акули – мегалодона.

На повнорозмірних цифрових зображеннях після сканування затонулого судна чітко видно цю коштовність. Акула, з зуба якої виготовлено прикрасу, вимерла близько 20 мільйонів років тому. Забрати артефакт із місця трагедії неможливо. Великобританія і США підписали угоду, що не будуть підіймати будь-які речі з корабля.

Фото вийшли чіткими і детальними

Натомість спеціалісти Magellan мають намір визначити власника акулячого намиста – одного з 2200 пасажирів, що піднялися того злощасного квітневого дня 1912 року на борт. Вченим у пригоді стане штучний інтелект. Вони просканують кадри посадки пасажирів і скористаються технологією розпізнавання облич. Таким чином буде визначено одяг, в якому перебували люди, і створено каталог. Є сподівання, що вдасться вийти й на особу з намистом. Тоді про це сповістять родичів потонулої людини.

Гендиректор Річард Паркінсон певен, що знахідка є дивовижною, що аж захоплює дух. Адже “Титанік” розколовся на дві частини, між якими перебуває 3 кв. миль уламків. Окрім намиста, на свіжих 3D-зображеннях можна побачити й інші речі – зокрема, пляшки шампанського, взуття й інші дрібнички.

Нові статті

Схожі статті

Життя у своєму будинку – каторга, яку назвати життям не можна. Чому так живуть більшість українців?

Для багатьох життя у власному будинку є мрією, але реальність виявляється далеко не такою ідилічною, як здавалося. Дійсно, власний дім надає певні переваги, проте з ним пов'язано й чимало труднощів.

Дмитро Ступка у перший же день звільнився з роботи у США: надірвав спину і не тільки – не в кіно знімається

Дмитро Ступка вже як три роки будує своє життя за кордоном у США і до України не планує повертатись - актор розповів про зміни щодо його діяльності.

Завдання для справжньої господині: як зберегти свіжу капусту взимку, щоб вона залишилась хрумкою аж до літа

Зберегти капусту хрумкою та соковитою протягом всієї зими - цілком можливо. Для цього потрібно знати лише кілька секретів. Дізнайтесь про них детальніше в матеріалі від "Одного факту".

Ольга Фреймут з модним пожовклим каре розказала, як елегантно їсти банан: оцінять всі чоловіки України

Ольга Фреймут активно продовжує навчати своїх підписників етикету, тож цього разу зірку можна було побачити саме із бананом в кадрі - про що йдеться?