Гігантський динозавр спричинив ДТП: скам’янілість виявилася занадто важкою для транспортування

Дослідникам із Буенос-Айреса пощастило натрапити на унікальну знахідку – динозавра з довгою шиєю. От тільки скам'янілий експонат під час транспортування завдав палеонтологам чимало головного болю.

Дослідникам із Буенос-Айреса пощастило натрапити на унікальну знахідку – динозавра з довгою шиєю. От тільки скам’янілий експонат під час транспортування завдав палеонтологам чимало головного болю.

В Аргентині виявили залишки динозавра, вік якого складає приблизно 90 мільйонів років. Тварина за життя мала дуже довгу шию. Звісно, вчені мужі не могли стриматися, аби не дослідити таку унікальну знахідку. Задля цього треба було перевезти останки динозавра в Буенос-Айрес.

Вчені натрапили на гігантські кістки динозавра

От тільки одна біда. Знайдені гігантські кістки виявилися настільки важкими, що зламали транспортний засіб. Щобільше, вони ще в асфальтному покритті утворили чималу діру, коли падали. Добре, хоч люди залишилися неушкодженими.

Інцидент на дорозі навіяв ученим назву для вимерлого виду. Його назвали Chucarosaurus diripienda. Якщо перекласти ці слова з мови чукало, вийде “стійка і непереможна тварина”. Водночас подібне словосполучення латинською означає “розбитий” чи “зламаний”.

Усього знайдено сім кісток з передньої та задньої кінцівок

Виявили diripienda в провінції Ріо-Негро. Залишки кісток були розкидані по патагонському степу. За мільйони років, що минули, їх встигло накрити горбистим ландшафтом.

Палеонтологи запевняють, що динозаври цього виду мали вагу в межах 30-40 тонн.

Усього знахідка складається з семи кісток: три від передньої кінцівки й чотири – від задньої. Тож тепер в арсеналі аргентинських палеонтологів є плечова, променева, п’ясткова, сіднична, стегнова, великогомілкова та малогомілкова кістки. На щастя, під час аварії жодна з них не постраждала.

Нові статті

Схожі статті

Пластична хірургія жива, поки вони відомі: вражаючі метаморфози українських зірок після процедури!

Українські зірки, які пройшли через пластику, показують, що це не соромно — навпаки, це може бути важливим кроком на шляху до успіху. Вони продовжують залишатися прикладом.

Ідеальна кандидатура на Євробачення-2025: Джамала озвучила, кого бачить на сцені пісенного конкурсу

Переможниця міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2016" Джамала назвала ідеальну кандидатуру на цей конкурс в 2025 році. Кого із зіркових українок вона б відправила туди, якщо не себе?

Дитячі фото Олі Полякової та Монатіка проти сучасного іміджу: відразу видно, хто вкладається у пластику

Цікаво подивитися на дитячі фото відомих людей і порівняти їх із тим, як вони виглядають сьогодні. Іноді ми не розуміємо наскільки змінились наші кумири, поки не поглянемо на них у ретроспективі.

Життя у своєму будинку – каторга, яку назвати життям не можна. Чому так живуть більшість українців?

Для багатьох життя у власному будинку є мрією, але реальність виявляється далеко не такою ідилічною, як здавалося. Дійсно, власний дім надає певні переваги, проте з ним пов'язано й чимало труднощів.