Дрон, “озброєний” сосискою, творить дива: приміром, рятує собаку, яка застрягла на непрохідному болоті

Дрони чудово допомагають українцям у борні з окупантами. Але ці безпілотні літальні апарати можна використовувати й зовсім з іншою метою, наприклад, рятувальною. Саме таке сталося в Гавані, що у Великобританії. У цьому містечку довелося залучати дрон із приманкою у вигляді сосиски задля порятунку пса.

Дрони чудово допомагають українцям у борні з окупантами. Але ці безпілотні літальні апарати можна використовувати й зовсім з іншою метою, наприклад, рятувальною. Саме таке сталося в Гавані, що у Великобританії. У цьому містечку довелося залучати дрон із приманкою у вигляді сосиски задля порятунку пса.

Господарі прогулювалися з 3-річною Міллі вздовж узбережжя, коли собачка породи Джек Рассел зірвалася з повідця й, відчувши присмак свободи, кудись утекла. Її шукали всім миром, та виявили тільки наступного дня на болоті.

Міллі опинилася на шматочку суходолу посеред болота

Міллі прибережною мілиною дісталася туди, а назад уже не могла знайти дорогу. Чужих людей собачка до себе не підпускала, тож рятувальна операція дещо застопорилася. Невдовзі почався приплив, і байдарочники, які виявили утікачку, взагалі не змогли до неї дістатися.

Добре, що хтось із команди мислив доволі креативно, прив’язавши до дрона мотузку з сосискою. Апарат став кружляти над головою Міллі, весь час наближаючись. Зголодніла собачка принюхалася й пішла на запах ковбасного виробу.

Байдарочники не змогли підплисти до собаки близько

Отак за дроном із сосискою і вийшла з небезпечної ділянки на суходіл. Рятувальники самі не сподівалися на подібний результат, але запевнили, що за схожих обставин обов’язково скористаються цим способом знову.

Звісно, пошуковцям у кожній конкретній ситуації доводиться придумувати щось нове. Пригадаймо, як українець, що керував дроном під час розливу Каховської ГЕС, подав знедоленим людям з лівого берега пляшку питної води.

Спочатку наші боялися планувати рятувальну операцію, оскільки затонулий будинок знаходився на лівому березі, який перебуває в окупації. Та згодом таки надіслали туди човен. Таким чином вдалося врятувати маму з трьома дітьми й двома собаками.

Нові статті

Схожі статті

Скинули з висоти 25 метрів: вчені провели експеримент із курячим яйцем і воно вціліло. Як їм це вдалося?

В американському штаті Пенсільванія група вчених провела цікавий експеримент із курячим яйцем. Його кинули з великої висоти, а саме – з 25 метрів. І яєчко не розбилося.

Пластична хірургія жива, поки вони відомі: вражаючі метаморфози українських зірок після процедури!

Українські зірки, які пройшли через пластику, показують, що це не соромно — навпаки, це може бути важливим кроком на шляху до успіху. Вони продовжують залишатися прикладом.

Ідеальна кандидатура на Євробачення-2025: Джамала озвучила, кого бачить на сцені пісенного конкурсу

Переможниця міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2016" Джамала назвала ідеальну кандидатуру на цей конкурс в 2025 році. Кого із зіркових українок вона б відправила туди, якщо не себе?

Дитячі фото Олі Полякової та Монатіка проти сучасного іміджу: відразу видно, хто вкладається у пластику

Цікаво подивитися на дитячі фото відомих людей і порівняти їх із тим, як вони виглядають сьогодні. Іноді ми не розуміємо наскільки змінились наші кумири, поки не поглянемо на них у ретроспективі.