Все про нові тарифи на світло: що зміниться з 1-го листопада та як українцям заощаджувати? Економія можлива

Тарифи на електрику в листопаді 2023 року: чого очікувати українцям? Чи зросте ціна за світло наприкінці осені та як платити менше? Корисна порада для тих, хто хоче знижку до 50% .

Осінь — традиційний час для підвищення вартості комунальних послуг. Чи варто українцям очікувати підвищення цін на електричну енергію у листопаді 2023 року? Давайте розберемося.

Вартість електричної енергії не буде зростати до весни
Вартість електричної енергії не буде зростати до весни 2024 року

В червні цього року вартість електричної енергії для побутових споживачів України підвищилася до 2.64 гривень за 1 кіловат використаної послуги. Раніше українці оплачували спожиту електроенергію за двома тарифами. Один з них складав 1.44 гривень за 1 кіловат і діяв, якщо кількість спожитих протягом місяця кіловатів не перевищувала 100 одиниць. Якщо ж споживач намотував більше, то за кожний кіловат після “пільгової” сотні йому потрібно було заплатити 1.68 гривень. Після червневого підвищення цей розподіл був прибраний і зараз громадяни України повинні оплачувати 2.64 гривні за кіловат електроенергії незалежно від обсягів споживання.

Згідно з офіційною інформацією, з 1 листопада 2023 року тариф на електричну енергію для побутових споживачів залишиться незмінним і складе 2.64 гривні за кіловат/год електричної енергії.

Вартість світла взимку залишиться на тому ж рівні
Вартість світла взимку залишиться на тому ж рівні

Втім, є й гарні новини для тих, хто хоче заощадити. Деякі споживачі можуть сплачувати на 50% менше за спожиту електроенергію. Для цього їм потрібно лише встановити вдома двозонний лічильник. Тариф для цієї категорії громадян складе всього 1.32 гривні за 1 кіловат/год.

Представники комунального підприємства, що відповідає за забезпечення країни електроенергією, запевнили українців — до кінця опалювального сезону 2023-2024 років ціни на електроенергію та газ зростати не будуть. Але вже в квітні наступного року ситуація може змінитися і за світло доведеться платити більше. Рівень цін ще буде залежати від стану енергосистеми та загальної ситуації в Україні.

Нові статті

Схожі статті

Скинули з висоти 25 метрів: вчені провели експеримент із курячим яйцем і воно вціліло. Як їм це вдалося?

В американському штаті Пенсільванія група вчених провела цікавий експеримент із курячим яйцем. Його кинули з великої висоти, а саме – з 25 метрів. І яєчко не розбилося.

Пластична хірургія жива, поки вони відомі: вражаючі метаморфози українських зірок після процедури!

Українські зірки, які пройшли через пластику, показують, що це не соромно — навпаки, це може бути важливим кроком на шляху до успіху. Вони продовжують залишатися прикладом.

Ідеальна кандидатура на Євробачення-2025: Джамала озвучила, кого бачить на сцені пісенного конкурсу

Переможниця міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2016" Джамала назвала ідеальну кандидатуру на цей конкурс в 2025 році. Кого із зіркових українок вона б відправила туди, якщо не себе?

Дитячі фото Олі Полякової та Монатіка проти сучасного іміджу: відразу видно, хто вкладається у пластику

Цікаво подивитися на дитячі фото відомих людей і порівняти їх із тим, як вони виглядають сьогодні. Іноді ми не розуміємо наскільки змінились наші кумири, поки не поглянемо на них у ретроспективі.