На городі писанки, а в парку – діаманти: дивовижні й унікальні речі валяються в людей просто під ногами

Тим, хто уважно дивиться під ноги, доля дарує дуже неординарні подаруночки. От і з нашими героями сталося щось неймовірне – українець знайшов старовинну писанку, а американка – діамант.

Артефакт на городі

Волиняни з міста Володимир вирішив скопати тещі город. На очі чоловіку потрапила глиняна писанка. Чоловік зацікавився знахідкою. З’ясувалося, що цій унікальній речі набагато більше ніж тисяча років.

Чоловік знайшов на городі тисячолітню писанку

Старожитність вкрита шаром поливи – це спеціальна суміш, якою обмащують гончарні вироби. Щасливчик передав цінну писанку до краєзнавчого музею. Спочатку над нею попрацюють реставратори, а потім уже зможуть помилуватися й відвідувачі.

На диво, і сама писанка, й орнамент на ній збереглися просто чудово як на такий тривалий час зберігання. Виходить, писанкарством наші предки займалися ще в дохристиянський період, коли на українських землях панувало язичництво.

Діамант під ногами

7-річній американці неабияк поталанило. День народження Аспен Браун вирішили відзначити з татом та бабусею іменинниці в заповіднику “Кратер оф Даймондс”. Ця місцина славиться діамантами, які відвідувачам-щасливчикам дозволяють забирати з собою.

Дівчинка в парку знайшла діамант у 2,95 карата

Але іменинниці поталанило відшукати величезний камінчик, що заважив аж 2,95 карата. Дівчинка сіла перепочити на великий камінь і помітила, як щось блиснуло. Підняла горошину й показала тату.

На виході з парку охоронці підтвердили справжність коштовного каменя. Він золотисто-коричневий і не має жодної зламаної грані. Є тільки невеличка щілина. Зазвичай відвідувачі натрапляють на менші камінчики в 0,05-0,2 карата. Цьогоріч найбільшим став алмаз у 3,29 карата. А всього знайдених діамантів із парку винесли понад пів тисячі.

Нові статті

Схожі статті

Дитячі фото Олі Полякової та Монатіка проти сучасного іміджу: відразу видно, хто вкладається у пластику

Цікаво подивитися на дитячі фото відомих людей і порівняти їх із тим, як вони виглядають сьогодні. Іноді ми не розуміємо наскільки змінились наші кумири, поки не поглянемо на них у ретроспективі.

Життя у своєму будинку – каторга, яку назвати життям не можна. Чому так живуть більшість українців?

Для багатьох життя у власному будинку є мрією, але реальність виявляється далеко не такою ідилічною, як здавалося. Дійсно, власний дім надає певні переваги, проте з ним пов'язано й чимало труднощів.

Дмитро Ступка у перший же день звільнився з роботи у США: надірвав спину і не тільки – не в кіно знімається

Дмитро Ступка вже як три роки будує своє життя за кордоном у США і до України не планує повертатись - актор розповів про зміни щодо його діяльності.

Завдання для справжньої господині: як зберегти свіжу капусту взимку, щоб вона залишилась хрумкою аж до літа

Зберегти капусту хрумкою та соковитою протягом всієї зими - цілком можливо. Для цього потрібно знати лише кілька секретів. Дізнайтесь про них детальніше в матеріалі від "Одного факту".