В Україні подорожчають певні продукти через блокаду польсько-українського кордону: на що зростуть ціни

З 6 листопада триває блокада руху вантажівок на польсько-українському кордоні. Через подібні дії польських мітингувальників в Україні можуть зрости ціни на деякі групи товарів.

Від блокади кордону страждають усі, адже рух товарів через митницю заблокований, а значить, обов’язково має виникнути дефіцит. Чи відчують пересічні українці це на собі, скупляючись у магазинах, вирішив пояснити заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

За словами Дениса Марчука, подібні недружні дії з боку поляків, призведуть, у першу чергу, до зростання цін на овочі й фрукти. Це стосується переважно тих груп, які в нашій країні не виробляються.

Вплив блокади кордону на ціни у супермакетах

В цій царині діє фактор сезонності. Нині овочів і фруктів, вирощених у відкритому ґрунті, у торгівлі практично не залишилося. Реалізуються продукти зі систем зберігання. Чимало тепличних овочів завозяться в Україну з-за кордону. Такі зимові реалії.

Тож, якщо вірити аграрію, найближчим часом слід гарантовано очікувати здорожчання морепродуктів, ікри, червоної риби. Дефіциту, в принципі, бути не повинно, адже 80% харчової продукції виробляється в нашій країні. Оскільки шляхи до вивезення продуктів за кордон, перекрито, то їх пустять на внутрішній ринок.

Вплив блокади кордону на ціни у супермакетах

Діями польської сторони обурилися країни Прибалтики. Посли цих трьох держав влаштували демарш у міністерстві інфраструктури, закликавши Польщу, ЄС та Україну дійти до компромісу.

Через блокаду чимало українців залишаться без різдвяно-новорічних подарунків, адже не мають можливості отримати замовлення, зроблені в Інтернеті. Усі пакуночки застрягли у кілометровій черзі з фур.

Є надія, що до кінця року ситуація буде залагоджена, але події так стрімко змінюються, що ні в чому не можна бути певним на 100%.

Нові статті

Схожі статті

Спочатку Іспанія, а тепер Дубай: 43-річний Потап показав своє розкішне життя за кордоном, але без Каменських

Потап не приховує своє життя за кордоном і активно веде свій блог у соцмережах - репер показав на фоні Дубай, але без своєї дружини Насті Каменських.

“Це справжнє кохання могло його врятувати”: син Назарія Яремчука вважає, що батько міг бути живим

Старший син Назарія, Дмитро Яремчук, вважає, що якби його батько не пішов до іншої жінки, то мав би усі шанси жити й донині. Деталі інтерв'ю викликали резонанс у мережі.

Другий Спартак Суббота? Розбір Дмитра Карпачова від незалежної експертки “Смішно не буде”. Дійсно не буде

Дмитро Карпачов виділяється у медіапросторі як психолог та консультант з психології. Але чи дійсно Карпачов є фахівцем у цій галузі, чи просто ще один продукт медійної епохи?

Так ось, скільки заробляє ведуча 1+1: Валентина Хамайко назвала реальні цифри своєї зарплатні – не багато

Зірка 1+1 Валентина Хамайко вперше розсекретила свої заробітки щомісяця, як телеведуча - не далеко відійшла від колеги Марічки Падалко. Подробиці.