Телефони-розкладачки повертаються: оновлені моделі можна згортати як заманеться, хоч у трубочку звертати

До України це нововведення практично ще не дійшло. Тим часом протягом 2023 року у світі було продано вже 18 мільйонів смартфонів із гнучким екраном. Індустрія шалено розвивається у цьому напрямку.

Уперше про телефон, який можна згинати, людство дізналося у 2019 році. Відтоді виробництво китайських та корейських моделей лише нарощувалося. Серед окреслених планів – зростання продажів у 2027 році до 100 млн апаратів.

Якщо раніше, зігнувши смартфон, його можна було викинути, то тепер з’явилися технології, завдяки яким власник телефону може згортати й розгортати смартфон, збільшуючи чи зменшуючи екран за потреби.

Як виглядає гнучкий смартфон

Назвати новітні моделі телефонів гнучкими у прямому сенсі поки що не можна. Вони більше нагадують розкладачки. Досягнути подібного ефекту вдалося завдяки заміні скляних дисплеїв на пластикові.

Першими показали розкладний смартфон Galaxy Round ще у 2013 році представники Samsung. Хоча на ІТ-виставках можна було побачити втілення подібної технології у життя й раніше від інших виробників. Тоді корпус ще не вмів згинатися, а лише був трішки ввігнутим.

Як виглядає гнучкий смартфон

У 2016 році Lenovo представила гнучкий браслет CPlus і планшет Folio, який можна було за потреби зігнути навпіл. У серію подібні апарати запустили лише за кілька років. Розробникам довелося ще трішки доопрацювати технології, щоб запобігти ламанню дисплеїв й досягти 70-тисячної планки циклів згинання-розгинання.

Перші моделі запустили в продаж у 2018-му. Китайський FlexiPai мав дисплей у 7,8 дюйма і спокійно складався книжечкою. Коштувала нова іграшка $1300. Услід за нею розгойдалися й інші виробники гаджетів.

Напевно, є щасливчики, що мають подібні моделі смартфонів і в Україні. Серед зірок поки що таких не було помічено, а от топполітики й бізнесмени вже напевно не змогли пройти мимо новинки.

Нові статті

Схожі статті

Міг би бути другим Да Вінчі, а став Ектором з “МастерШефу”: Хіменес-Браво розкрив свою таємну пристрасть

Відомий український ресторатор та суддя "МастерШефу" Ектор Хіменес-Браво розсекретив одну зі своїх дитячих таємниць. В юні роки цей хлопчина мріяв стати зовсім не кулінаром.

Фарширований перець, який завжди готую за секретним рецептом. Ось як створити кулінарний шедевр

Фарширований перець – популярна та улюблена страва в багатьох країнах світу. Пропонуємо до уваги читачів "Одного Факту" секретний рецепт, який допоможе створити його найсмачнішим.

Офіційно наречена? 36-річній Лесі Нікітюк зробили пропозицію, але не традиційну – невже це її новий бойфренд

Лесі Нікітюк зробили пропозицію, але не традиційну, як ви могли подумати - невже її новий обранець Дмитро Бабчук наважився на це? Про що йдеться - подробиці.

Журнал “Forbes” назвав найбагатшу співачку світу із капіталом в 1,6 мільярдів доларів – це не наша Камалія

Міжнародний журнал "Forbes" назвав імʼя найбагатшої співачки світу. Нею стала не українка Камалія, яка колись витягнула щасливий квиток та вийшла заміж за мільярдера-пакистанця Захура Мохаммада.