Катрін Деньов озвучила збірку “Абрикоси Донбасу”: відтепер українська поезія є у книгарнях Франції

Одне з французьких видавництв випустило аудіокнигу "Абрикоси Донбасу" авторства української поетеси Любові Якимчук. Озвучила її дуже відома французька акторка Катрін Деньов.

Поетична збірка “Абрикоси Донбасу” була перекладена французькою мовою, озвучена Кетрін Деньов у версії аудіокниги і опублікована в видавництві “Les éditions des femmes”. Про це стало відомо із соціальних мереж української письменниці – Любов Якимчук написала публікацію в Facebook і розповіла цю чудову новину.

Також в опублікованій аудіоверсії всі охочі зможуть почути голос самої Любові Якимчук – авторка озвучила заголовки, та декілька віршів рідною мовою. До речі, на веб-сайті “Les éditions des femmes” вже можна прослухати вірш “Як скласти жінку”, який Катрін Деньов і Любов Якимчук зачитали разом. До речі, переклад збірки французькою у фізичному вигляді вийшов ще минулого року.

Любов Якимчук із французьким виданням збірки "Абрикоси Донбасу"
Любов Якимчук із французьким виданням збірки “Абрикоси Донбасу”

Любов Якимчук – 38-річна українська поетеса, прозаїкиня та сценаристка, що народилася у Первомайську Луганської області. Свою найвідомішу поетичну збірку, про яку сьогодні йде мова, вона написала у 2015 році. “Абрикоси Донбасу” увійшла в рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО” за версією “Forbes Україна”. Читачам теж полюбилася збірка, і доказ цьому – її фігурування в списку найкращих книжок десятиліття.

За права на публікацію збірки “Абрикоси Донбасу” боролися два видавництва, і Любов Якимчук все ж обрала менше – “Les éditions des femmes”, що має багату історію. Це феміністичне видавництво, засноване 1972-го року, яке очолювала Антуанетта Фуке – феміністка, психоаналітик та учасниця визвольного руху француженок. Не дивно, що вони так хотіли опублікувати збірку авторства української поетеси, ще й на тему, що має навколо себе багато міфів та спекуляцій.

Нові статті

Схожі статті

Журнал “Forbes” назвав найбагатшу співачку світу із капіталом в 1,6 мільярдів доларів – це не наша Камалія

Міжнародний журнал "Forbes" назвав імʼя найбагатшої співачки світу. Нею стала не українка Камалія, яка колись витягнула щасливий квиток та вийшла заміж за мільярдера-пакистанця Захура Мохаммада.

Не підкорив її серце: 48-річний брат Марії Яремчук зізнався, чому не поставив “лайк” для Софії Ротару

Зазвичай Дмитро Яремчук веде приватне життя, але нещодавно чоловік публічно "пройшовся" не лише по своїй сестрі Марії, а й по Софії Ротару - що сталося?

Леся Нікітюк знайшла собі “пенсіонера” з числа блогерів: фоловери зʼясували, хто власник спини з татуюванням

Прихильники ведучої Лесі Нікітюк провели розслідування та зʼясували, хто ж є її новим бойфрендом. За відмінний результат роботи Леся нагородила їх відвертим зізнанням і показала обличчя коханого.

Деруни більше не смажу! Готую картопляний пиріг “Великий дерун”: його смак усі нахвалюють з першого шматочка

Ніколи навіть і не думала, що звичайна картопля виходить настільки смачною! Пропоную читачам недорогу, просту та смачну страву з картоплі. Вона схожа на великий дерун – тільки запечений.