Стоматологи більше не потрібні: в США робот-дантист за 15 хвилин просвердлив зуб без допомоги асистента

Робот-стоматолог в США вперше в історії самотужки підготував зуб без допомоги асистента. В нього це вийшло у 8 разів швидше, аніж у людини – всього лише за 15 хвилин.

В Америці робот-дантист вперше в історії виконав стоматологічну операцію повністю самостійно. Система штучного інтелекту, яка проводила маніпуляції – була розроблена фахівцями компанії “Perceptive”. Згодом після розробки вона стала першим в світі приладом, який зміг зробити повністю автоматизовану стоматологічну процедуру реальній людині.

Робот-стоматолог виявився у 8 разів спритнішим за звичайного дантиста. Адже в класичному стоматологічному кабінеті маніпуляції по створенню коронки зуба займають, в середньому, 2 години. Ба більше – відвідати стоматолога клієнту доводиться неодноразово – на відміну від робота. Система штучного інтелекту впоралася із процедурою за 15 хвилин.

В США робот-дантист за 15 хвилин просвердлив зуб без допомоги асистента
В США робот-дантист за 15 хвилин просвердлив зуб без допомоги асистента

Розробники системи зазначили, що під час роботи вона використовує 3D-сканер. За його допомогою створюється тривимірна модель ротової порожнини, а під час сканування немає жодного рентгенівського випромінювання. Тобто, електронний робот-дантист – абсолютно безпечний для здоровʼя пацієнта.

Під час дослідження ротової порожнини сканер системи штучного інтелекту ретельно фіксує усі зображення ясен, зубів та нервів. Першим завданням, яке отримав робот-стоматолог, була підготовка зуба до встановлення коронки. В звичайних умовах ця процедура в стоматологічному кабінеті займає близько 2-х годин. Пацієнт при цьому повинен відвідати стоматолога двічі. Водночас із тим автоматична система “Perceptive” впоралась із цим завданням у 8 разів швидше – всього лише за 15 хвилин.

Робот-стоматолог із США підготував зуб для встановлення коронки за 15 хвилин
Робот-стоматолог із США підготував зуб для встановлення коронки за 15 хвилин

Представники компанії-розробника зазначили, що їхня система здатна виконувати свою роботу навіть в найважчих умовах. З нею були проведені успішні тестові випробування на людях, які постійно рухались в стоматологічному кріслі.

Також в команді “Perceptive” впевнені у тому, що їх нова 3D розробка здатна не тільки лікувати зуби та створювати елементи під коронку. Робот-дантист в 90% випадків здатний виявляти карієс.

Нові статті

Схожі статті

Леся Нікітюк знайшла собі “пенсіонера” з числа блогерів: фоловери зʼясували, хто власник спини з татуюванням

Прихильники ведучої Лесі Нікітюк провели розслідування та зʼясували, хто ж є її новим бойфрендом. За відмінний результат роботи Леся нагородила їх відвертим зізнанням і показала обличчя коханого.

Деруни більше не смажу! Готую картопляний пиріг “Великий дерун”: його смак усі нахвалюють з першого шматочка

Ніколи навіть і не думала, що звичайна картопля виходить настільки смачною! Пропоную читачам недорогу, просту та смачну страву з картоплі. Вона схожа на великий дерун – тільки запечений.

Сімʼя зруйнувалась прямо на очах: чому Наталія Сумська занесла свою сестру Ольгу Сумську у “чорний список”

Ольга та Наталія Сумські є рідними сестрами, але так склалось, що вони не спілкуються та навіть не вітаються при зустрічі - що ж між ними сталося?

“Василинка – більше не дитинка”: Лідія Таран показала доньку від Доманського, якій виповнилось 17 років

Лідія Таран показала, як зараз виглядає її донька Василина, яку вона народила від Андрія Доманського. Зіркова мама поділилася у соціальних мережах світлинами із різних періодів життя Василини.