Мешканці деокупованих територій мають право на отримання 3400 грн у квітні: які області входять у перелік

Протягом квітня деякі з українців зможуть отримати допомогу в сумі 3400 гривень. У Мінреінтеграції пояснили, яких категорій громадян стосується подібна виплата.

Хто має право претендувати на 3400 грн.

Допомога виплачуватиметься на деокупованих територіях виключно людям, яким довелося зазнати жахів окупації. Ініціатива фінансової підтримки постраждалих категорій населення належить Товариству Червоного Хреста та Міжнародній організації з міграції. Вони мають на меті повністю профінансувати виплати.

Ірина Верещук назвала області, яких торкнуться виплати

Ірина Верещук, що обіймає крісло віцепрем’єр-міністра, зазначила: претендувати на 3400 грн можуть мешканці Миколаївської, Херсонської, Харківської й Донецької областей. Передбачається, що всім українцям, що підпадають під ці виплати, гроші нададуть до кінця квітня 2023 року.

Скільки українців отримало виплати

Сума в 3400 гривень буде розділена між Червоним хрестом і благодійною організацією. Перший надасть 2200 грн кожній постраждалій людині, а організація з міграції додасть ще по 1200 грн.

ПриватБанк приєднався до акції

Подібну програму допомоги запустили ще з вересня 2022 року. На кінець березня скористалися грішми від міжнародних організацій понад 150 тисяч мешканців, що живуть на звільнених територіях. У Мінреінтеграції підрахували, що за 7 місяців українці вже отримали понад 320 мільйонів гривень. Окремо від Міжнародної міграційної організації 39 тис. українців, що мешкають на Херсонщині, Харківщині, Донеччині, отримали 2200 грн.

Українці, що отримують гроші від міжнародних донорів на карту Mastercard, можуть додатково виграти від ПриватБанку ще 2200 гривень. Виплати розпочалися 17 березня і триватимуть до 17 вересня. Вони проводитимуться у вигляді розіграшу. Щоб взяти у ньому участь, клієнти мають зареєструватися на сайті, активно розраховуючись карткою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?