Назвали 10 найкращих університетів України: красиві, старовинні, навчають еліту України

Війна війною, а необхідність отримання вищої освіти ніхто не скасовував. Звісно, хочеться навчатися у найкращому виші. Дізнаймося, які з українських університетів вважаються найпрестижнішими.

Рейтинг вишів 2022 складено за версією Центру міжнародних проєктів “Євроосвіта”.

1 місце

Очікувано дісталося Київському національному університету ім. Тараса Шевченка. Тут найбільший вибір спеціальностей, тож кожен абітурієнт знайде для себе факультет, що припав до душі. Студентів у виші теж найбільша кількість порівняно з іншими навчальними закладами.

2 місце

Теж залишилося за киянами. Щоб потрапити на навчання до НТУ “Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського, знадобиться здолати конкурс у 5,5 осіб.

3 місце

У трійку лідерів увірвалися харків’яни. У національному університеті ім. В.Н. Каразіна можна вивчати природничі науки, біологію, географію тощо.

4 місце

Львівська політехніка – старовинний навчальний заклад

У НУ “Львівській політехніці” мріють навчатися чимало випускників шкіл. Це один із найстаріших технічних вишів у Східній Європі.

5 місце

Технічну спеціальність на вищому рівні можна здобути також у НТУ “Харківському політехнічному інституті”.

6 місце

Це єдиний сумський універ, що втрапив до кращої десятки. Сумський державний університет входить до топу 350 вишів світу і топ 100 навчальних закладів у Східній Європі.

7 місце

Другий виш Львова опинився у рейтингу най-най. У національному університеті ім. Івана Франка можна опанувати професію філософа, юриста, хіміка й чимало інших.

8 місце

Якісну освіту можна отримати в НУ біоресурсів

Ще один київський виш, що проскочив у першу десятку. У Національному університеті біоресурсів і природокористування чимало факультетів і кафедр, а ще у підпорядкуванні присутні науково-дослідні інститути.

9 місце

Харківським науковцям вдалося двічі втрапити до топу 10. В Національному університеті радіоелектроніки відкриваються широкі перспективи для охочих опанувати інформаційні технології та радіотехніку.

10 місце

Замикає рейтинг престижності Дніпро. Саме в Дніпровському національному університеті здобував освіту Олесь Гончар, іменем якого згодом назвали навчальний заклад.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?