Українцям знову дозволили обирати підпис на номерних знаках авто: є певні нюанси для отримання дозволу

Щойно сервісними центрами МВС було відновлено послугу виділення індивідуальних номерних знаків, як посипалися звернення офлайн і через Електронний кабінет водія. Лише за 4 дні назбиралося майже три сотні заявок.

У сервісних центрах МВС було схвалено 289 комплектів на виготовлення номерних знаків за бажанням автовласників. Водії у переважній більшості зверталися з проханням отримати унікальний номер онлайн.

Втім, близько шести десятків заявок довелося відхилити, оскільки вони не відповідали чинним вимогам. Адже номерний знак має мати унікальну комбінацію символів. У разі якщо хтось уже замовив подібний, слідує відмова від адміністратора служби.

На номері не можна поєднувати українські та латинські букви

Спеціально задля цього у формі замовлення на сервері є поле для перевірки назви. Функціонал швиденько перевіряє бажаний набір букв і цифр, видаючи результат – зайнятий він чи ще вільний.

Також заявку на індивідуальний номер можуть відхилити й в іншому разі, якщо:

  • чергуються українські букви з латинськими;
  • напис містить дискримінаційний характер;
  • порушуються норми ставлення до релігії;
  • зачіпається стать, освіта, рід занять;
  • використовується соціальний чи майновий стан;
  • вказується місце проживання;
  • вживаються ненормативні вирази;
  • читається схожість з назвами установ типу ЗСУ, СБУ тощо;
  • залучається торговельна марка без письмової згоди власника;
  • імітуються державні символи – герб, прапор тощо;
  • графічні елементи нагадують літери й цифри.
Номери мають бути індивідуальними й не повторюватися

Якщо є бажання додати графічний елемент, доведеться особисто завітати до сервісної служби, оскільки онлайн подібні заявки не розглядаються. До того ж автолюбителю доведеться підтвердити документально, що він має право використовувати подібний знак.

Тож тим, хто хоче виділитися номерним знаком на дорозі, слід ретельно опрацювати назву й зовнішній вигляд знаку, який буде виготовлено після отримання схвалення адміністратора сервісного центру.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.