Учнів, школи яких зруйнувала війна, забезпечили не лише планшетами: отримають мобільний Інтернет на цілий рік

Унаслідок активних бойових дій велика кількість дітей не може відвідувати школу, оскільки навчальні заклади масово руйнуються російськими агресорами. Тож владою за допомогою міжнародних організацій було започатковано ініціативу "5 000 iPad для українських школярів", щоб задовольнити змогу в навчанні онлайн.

Мінцифри об’єднало зусилля разом з ASBISc Enterprises PLC, щоб забезпечити школярів, навчальні заклади яких постраждалих унаслідок бомбардувань та обстрілів, сучасними девайсами. Таким чином учні зможуть продовжувати дистанційне навчання.

Школярам, що постраждали від війни, видали планшети

Стільниковий оператор “Київстар” не залишився осторонь ініціативи, виділивши дітям Сім-карти, які мають доступ до мобільного Інтернету. Тривалість дії картки – 12 місяців. Завдяки доступу до Світової мережі школярики зможуть завантажувати освітні програми і користуватися спеціальними навчальними застосунками.

Сфера освіти, як і решта українських галузей, потерпає від повномасштабної агресії сусідньої країни. Близько півтора мільйона дітей шкільного віку змушені були вдатися до онлайн-навчання. У багатьох із постраждалих відсутній доступ до техніки й зв’язку. Тож необхідна наявність відповідних гаджетів й Інтернету як у вчителів, так і в учнів.

Київстар допоміг з мобільним Інтернетом

Мінцифри спромоглося забезпечити 2 тис. шкіл і дошкільних закладів швидкісним доступом до Інтернету. Понад 3 тис. навчальних будівель були обладнані Wi-Fi, який розповсюджується навіть на укриття. 60 тисяч учителів отримали ноутбуки, а серед 5 тисяч учнів Київської, Чернігівської, Харківської та Миколаївської областей розповсюдили планшети. Подібна акція охопила два десятки зруйнованих шкіл. Подібне стало можливе завдяки допомозі західних партнерів.

Своєю чергою “Київстар” розробив спеціальний тарифний план на 20 Гб мобільного Інтернету. Окрім вільного доступу до мережі, учні отримають можливість безплатно заходити в освітні застосунки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?