Учнів, школи яких зруйнувала війна, забезпечили не лише планшетами: отримають мобільний Інтернет на цілий рік

Унаслідок активних бойових дій велика кількість дітей не може відвідувати школу, оскільки навчальні заклади масово руйнуються російськими агресорами. Тож владою за допомогою міжнародних організацій було започатковано ініціативу "5 000 iPad для українських школярів", щоб задовольнити змогу в навчанні онлайн.

Мінцифри об’єднало зусилля разом з ASBISc Enterprises PLC, щоб забезпечити школярів, навчальні заклади яких постраждалих унаслідок бомбардувань та обстрілів, сучасними девайсами. Таким чином учні зможуть продовжувати дистанційне навчання.

Школярам, що постраждали від війни, видали планшети

Стільниковий оператор “Київстар” не залишився осторонь ініціативи, виділивши дітям Сім-карти, які мають доступ до мобільного Інтернету. Тривалість дії картки – 12 місяців. Завдяки доступу до Світової мережі школярики зможуть завантажувати освітні програми і користуватися спеціальними навчальними застосунками.

Сфера освіти, як і решта українських галузей, потерпає від повномасштабної агресії сусідньої країни. Близько півтора мільйона дітей шкільного віку змушені були вдатися до онлайн-навчання. У багатьох із постраждалих відсутній доступ до техніки й зв’язку. Тож необхідна наявність відповідних гаджетів й Інтернету як у вчителів, так і в учнів.

Київстар допоміг з мобільним Інтернетом

Мінцифри спромоглося забезпечити 2 тис. шкіл і дошкільних закладів швидкісним доступом до Інтернету. Понад 3 тис. навчальних будівель були обладнані Wi-Fi, який розповсюджується навіть на укриття. 60 тисяч учителів отримали ноутбуки, а серед 5 тисяч учнів Київської, Чернігівської, Харківської та Миколаївської областей розповсюдили планшети. Подібна акція охопила два десятки зруйнованих шкіл. Подібне стало можливе завдяки допомозі західних партнерів.

Своєю чергою “Київстар” розробив спеціальний тарифний план на 20 Гб мобільного Інтернету. Окрім вільного доступу до мережі, учні отримають можливість безплатно заходити в освітні застосунки.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.