Мінсоцполітики готує тренерів: допоможуть охочим усиновити дитину, що постраждала через війну

Війна призвела до появи чималої кількості дітей-сиріт. Виникла нагальна необхідність залучити прийомних батьків, вихователів, усиновителів, опікунів, патронатних вихователів до догляду за малечею. З цією метою стали готувати тренерів, які мають працювати з родинами-усиновлювачами.

З цією метою була впроваджена програма підготовки кандидатів на усиновлення чи піклування над дітьми, що залишилися без родичів. Сертифікати отримали перші 45 фахівців із різних куточків України.

До підготовки тренерів, які займатимуться з кандидатами на сімейні форми виховання, залучилися не лише Мінсоцполітики, але й Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), а також Партнерство “Кожній дитині”.

Триває підготовка тренерів для усиновителів

Перед тренерами стоїть важливе завдання підготувати родини до прийому чужих дітей, роз’яснити нюанси поведінки з підопічними й залагодження формальних питань.

Всі діти, що потребують опіки, мають власні душевні травми. Показати їм свою любов, змусити повірити у щирість, знайти порозуміння, викликати довіру – завдання не з легких. Не кожна людина здатна інтуїтивно діяти правильно. Тож потрібні будуть тренери, що мають супроводжувати, спрямовувати й підказувати.

Навчання тренерів продовжуватиметься, бо їх знадобиться чимало. Чим більше дітей потрапить у родини, тим краще для них. Люди, що зголосилися допомагати прийомним батькам, проходили понад 3 місяці навчання, поєднуючи теорію з практикою.

Цей період розбили на кілька етапів. Перший проводився онлайн. Тут кандидатів знайомили з програмою підготовки, нюансами чинного законодавства щодо усиновлення, специфікою майбутньої роботи, давали ази професійної майстерності.

Останнім часом з’явилося чимало дітей, що потребують опіки

Далі відбувалися очні заняття. Новачків відділяли окремо від тих, хто вже має сертифікат і лише підвищує кваліфікацію. Після теоретичної частини застосували практичну – спілкування з людьми, охочими взяти до своєї родини дитину.

Кваліфіковані наставники, що вдало пройшли навчання й отримали сертифікати, приступили до роботи з кандидатами на усиновлення й опіку.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.