Дивовижна краса: найчудесніші парки Києва в 2023 році, де цвіте сакура, магнолія, бузок

Весна завжди привносить у життя надію на краще. Довкола все цвіте, і хочеться якомога довше насолоджуватися невимовною красою. Зробити це у Києві дуже просто – довкола сила-силенна парків, в яких можна прогулятися найближчими вихідними.

Ботанічний сад Гришка

Милуватися бузком слід у Ботанічному саду Гришка

Якщо є бажання помилуватися квітучим бузком, слід вибратися до Ботанічного саду Гришка. Там представлено 21 вид цих гарних кущів із 28 наявних у природі. Переважно вони завезені з Китаю та Кореї, оскільки в Україні поширений всього один вид бузку – звичайний. Схили Дніпра просто всипані білими й фіолетовими дрібними квіточками у квітні-травні.

Парк “Кіото”

Прогулятися алеєю сакур можна в парку Кіото

Любителям екзотики неодмінно слід завітати на вулицю Кіото поблизу метро “Чернігівська”. Особливий наплив відвідувачів приходиться на квітень, коли на справжній японській вулиці вкриваються рожевим квітом кілометрова алея з сакур. А ще тут багато інших весняних квітів – ірисів.

Сквер Гейдара Алієва

Магнолії та сакури розквітають у Сквері Гейдара Алієва

Ще одне цікаве місце можна знайти біля станції метро “Лук’янівська”. Сквер на цьому місці з’явився порівняно недавно. Азербайджанці зробили ось такий цікавий подарунок киянам, облаштувавши традиційний для їхньої батьківщини куточок природи з квітучими магноліями, сакурами, айвою, барбарисом, акацією й іншими екзотичними представниками флори.

“Добропарк” в Мотижині

Щоб помилуватися тюльпанами, доведеться їхати в Мотижин

Щоб помилуватися величезною кількістю тюльпанів, доведеться виїхати за межі столиці, рухаючись Житомирською трасою. Ландшафтний парк розбили відносно недавно, висадивши в ньому 130 сортів тюльпанів, яких тут нараховується майже 4 мільйони екземплярів. А ще тут зростають цілі поля нарцисів, люпинів, ірисів.

Ботанічний сад Фоміна

Найбільша кількість магнолій у Ботанічному саду Фоміна

А за магноліями краще за все відправлятися у це чарівне місце. Тут представлено чимало видів екзотичної рослини. От тільки одна біда – людей, що бажають зробити селфі, під час цвітіння збирається дуже багато, і відпочивати у квітні не дуже комфортно.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?