10 кроків до здобуття вищої освіти у 2023 році може зробити кожен: коли і з чого починати підготовку до вступу

Абітурієнти можуть зітхнути з полегшенням: вступна кампанія 2023 стартує, але треба зробити певні кроки, щоб стати у вересні студентом вищого навчального закладу. До успіху слід здійснити 10 кроків.

З 1 липня вступникам дозволяється реєструватися на сайті УЦОЯО, де є можливість скласти тести з семи предметів. Діяти слід за наступним алгоритмом:

10 важливих кроків, щоб стати студентом
  1. Першим ділом пройдіть реєстрацію на сайті, ставши власником особистого електронного кабінету. Зробити це можна, починаючи з 1 липня, і користуватися до 30 листопада.
  2. Якщо виникають питання під час оформлення, зверніться до найближчого закладу вищої освіти, щоб проконсультуватися.
  3. Заповніть усі поля, вказавши дані згідно з власними документами – номер паспорта, дані про вже освіту, номер екзаменаційного листка ЗНО, PIN-код сертифіката НМТ тощо.
  4. Вкажіть особливі умови, якщо маєте право на пільги при вступі. Це стосується й мешканців тимчасово окупованих територій. Хто нині перебуває на ТОТ, також реєструються онлайн. Пільги для них будуть визначатися додатково трохи пізніше.
  5. Складіть вступне тестування НМТ онлайн за 180 хвилин з української мови, математики й ще одного предмету за вашим вибором. Результати тестів минулих років теж враховуються.
  6. Подайте заяви до обраних вишів. Дозволяється писати до 20 заяв, із них лише 5 на бюджет.
  7. На бюджетну форму навчання можете розраховувати, якщо маєте 130 балів і більше. Кількість необхідних балів на контракт визначає сам ЗВО.
  8. В особистому кабінеті знайдете статус заяви: рекомендований до зарахування за державним замовленням або коштом фізичної особи.
  9. Отримавши рекомендацію в особистому кабінеті, підтвердьте вибір навчального закладу, засвідчивши накладанням кваліфікованого електронного підпису або зверніться задля цього у виш особисто.
  10. Укладіть договір із ЗВО про навчання.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.