Синоптики зробили невтішний прогноз на квітень: на початку місяця очікується сніг, багато дощитиме

Синоптик Ігор Кибальчич зробив прогноз, на яку погоду слід очікувати українцям протягом квітня. В цілому цей весняний місяць буде значно прохолоднішим й мокрішим, ніж зазвичай.

Особливих причин для радості немає. Опалювальний сезон закрили, а довгоочікуваного тепла поки що не буде. Принаймні на початку місяця. Хіба що наприкінці квітня погріємося і намилуємося сонячними променями вдосталь. В середньому прогнозується 9-13°С тепла.

Перша декада

На початку другого весняного місяця матимемо, найімовірніше, нестабільну погоду, переважно прохолодну. Країну накриють опади – окрім дощу, очікується ще й сніг. Такі квітневі сюрпризи нам подарує циклон, що формується над Європою. З 3 по 5 квітня у вранішні години слід чекати заморозків. Хіба що мешканців сходу й півдня подібний природний катаклізм омине.

Друга декада

На жаль, і з 10 по 20 квітня на особливе тепло теж не можемо розраховувати. Погода залишатиметься прохолодною й вологою. Добре, хоч нічних морозів ставатиме усе менше. Врешті вони зійдуть нанівець. Передбачається, що середні показники температури 10-14 квітня будуть нижчими, ніж зазвичай в середині весни. Після 15-го ситуація має покращитися, й намітиться тенденція до зростання градусів.

Третя декада

Тільки ближче до травня зможемо погрітися на ласкавому сонечку. Шкала термометра вдень підійматиметься до +20-25°С. Нічні показники коливатимуться в межах +7-12°С. Нарешті кількість сонячних днів переважатиме над похмурими. Опадів багато не буде.

У підсумку маємо вологий прохолодний квітень із невеликим снігом на півночі й заході. Тож до босоніжок і сарафанів, як це бувало в деякі квітневі дні раніше, справи навряд чи дійдуть.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.