З 1 квітня планують підвищити тарифи на воду: у Кропивницькому розцінки найвищі, у Львові – найменші

Водоканали утнули з українцями першоквітневий жарт, піднявши тарифи на воду саме у День сміху. А от енергетики з газівниками поки що взяли тайм-аут, розмірковуючи, коли ж "порадувати" споживачів підвищенням розцінок на послуги.

Українці можуть розраховувати на зміни показників у платіжках на водопостачання й водовідведення з 1 квітня. НКРЕКП ще остаточно не затвердив нові тарифи, але планується, що вони значно зростуть.

Особливо дорого живильна волога коштуватиме мешканцям Кіровоградщини. Кропивничани й інші міста області, що підключені до ОКВП “Дніпро-Кіровоград” мають сплачувати за новою тарифікацією 61,72 грн за кожен куб використаної води.

На другому місці з дорожчання послуги є Ужгородський водоканал, що оцінив воду в кранах містян у 47,1 гривні за кожний куб.

Понад 40 гривень доведеться викладати споживачам Житомирводоканалу Тернопільводоканалу: за водопостачання й водовідведення сумарно 48,34 грн й 42,03 грн відповідно.

Дуже близько до сорока гривень підскочать тарифи в Одесі, Рівному, Чернігові, Полтаві. У південній області мешканці сплачуватимуть 39,57 гривні, у західній 39,31 гривні, у північній 38,5 грн і врешті в центральній – 38,41 грн.

У межах 30-35 гривень кожен кубометр води з крана обійдеться сумчанам (33,6 грн), киянам (35,5 гривень), дніпрянам (33,56 гривні), лучанам (31,71 грн), вінничанам (31,4 грн), черкащанам (31,1 грн).

У категорії щасливчиків із найнижчими тарифами в країні опинилися споживачі Іванофранківськводоекотехпрому – 29,5 гривні, Хмельницькводоканалу – 29,27 грн, Запорізького водоканалу – 28,37 грн, Чернівціводоканалу – 28,27 грн, Львівводоканалу – 27,2 грн.

Мешканці приватного сектора, не підключені до міської каналізації, сплачуватимуть за воду значно менше вищенаведених тарифів.

Нові статті

Схожі статті

У магазині такого точно не купите: як приготувати вівсяний кекс із ягодами за 20 хвилин. Час пішов!

Настала осінь, холодні вечори, і це ідеальний час для того, щоб приготувати смачну та ароматну випічку - рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами.

Знайомство на роботі і пропозиція через 1.5 місяці: Христина Решетнік пригадала, як дружиною стала

Дружина ведучого телешоу "Холостяк" Григорія Решетніка пригадала той час, коли ще не була заміжня. Блогерка та багатодітна мама розповіла, якою була пропозиція руки та серця від коханого Григорія.

Щасливій історії настав кінець: що стало останньою крапкою у шлюбі Соломії Вітвіцької з Владом Кочатковим

Наразі Соломія Вітвіцька зустрічається з Олексієм Ситайло, який захищає Україну, але до нього у телеведучої 1+1 був шлюб із режисером Владом Кочатковим, який тривав 8 років - чому розлучились?

Не холостячка, як думають всі: 39-річна Тіна Кароль висловилась про своє заміжжя з олігархом – можна вітати?

Тіні Кароль все життя приписують романи, але вона їх не коментує - а можливо вона вже одружена, але приховує це? Поп-діва висловилась про заміжжя з оліграхом.