Без Гуморини зате з фонтанами: в Одесі ввели в експлуатацію половину з існуючих водограїв

Попри постійну загрозу ракетних ударів з боку росіян місцева влада Одеси вирішила не зраджувати усталеним традиціям і запустити з 1 квітня фонтани, щоб порадувати містян.

Першою квітневою ластівкою став водограй на Театральній площі. Як і в мирні часи, на воду було запущено гумову качечку. Довірили цю важливу місію малюку, який гуляв із татусем неподалік.

1 квітня також було введено в експлуатацію ще 5 фонтанів, що знаходяться на Думській та Соборній площах, Олександрівському проспекті, Міськсаду й в Пале-Рояле. Радувати одеситів, відволікаючи від сумних думок, вони будуть, починаючи з 9 ранку і закінчуючи 21 годиною.

Переливи води дозволяють зробити гарні селфі

Міська влада висловила щиру подяку ЗСУ, що вони надають можливість одеситам і внутрішньо переміщеним особам жити й займатися благоустроєм.

Воєнні події наклали відбиток навіть на водограї. Всього їх в Одесі налічується 25 екземплярів, але цьогоріч функціонуватимуть лише 13. Найцінніші екземпляри за сприяння ЮНЕСКО було накрито саркофагами. А деякі перебувають на Приморському бульварі у закритій частині. Але й половина фонтанів надає наснаги й віри у безхмарне майбутнє.

Запуск фонтанів в Одесі завжди асоціюється з приходом тепла

Перед відкриттям водограїв комунальники потурбувалися й про наведення ладу довкола них. Відремонтували плиткове покриття, облаштували газони, висадили квіти, які до цього розвивалися у теплицях. Рослинності виростили вдвічі більше, ніж торік, тож невдовзі Одеса заквітує яскравими фарбами.

Є й сумні новини з міста біля моря. У 2023 році вперше за останні 50 років було скасовано Гуморину. Піввіковий ювілей довелося перенести на кращі часи, коли закінчиться війна. Одесити обмежилися виставкою в Артгалереї Міськсаду. На світлинах можна побачити, як весело проходило святкування в минулі мирні роки.

Нові статті

Схожі статті

“Ненавиджу”: 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із 29-річною Дашею Кацуріною – “Я в шоці”

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?