Що сталося з Настею, яка рятувала хворих собак з Ірпеня: де нині мешкає волонтерка і чим займається

Фото дівчини з Ірпеня, яка під розривами снарядів рятувала своїх чотирилапих годованців, облетіло всю планету. Тоді волонтерка мріяла лише про одне – забрати з окупованої території тата, маму і їхніх два десятка тваринок. Чим займається нині мужня Настя?

Анастасія з чоловіком повернулися у звільнений Ірпінь. У будинку мешкають не самі, а з чималою кількістю тварин. Нині їх налічується аж 57. Любителька чотирилапих з любов’ю розповідає про своїх підопічних.

Лайму привезли скаліченою військові з-під Бахмута. Зв’язки у неї зрослися неправильно, але собачка вже не відчуває болю. Вона стала головною охоронницею обійстя. Є врятовані собачки з Миколаївщини, Маріуполя.

Норд із Часового Яру. Його господар воює, а собаку залишив родичам. Коли ті виїжджали, не забрали бідолаху з собою. Захисник розшукав чотирилапого друга й залишив Насті. Коли звільниться, забере додому.

Чимало псів явних інвалідів. Таких ніхто не хоче забирати. В планах у відважної волонтерки – на наступний рік відкрити притулок для хворих собак офіційно.

Як пережили той жах

21-річна Настя згадує, як їм довелося тікати з собаками, коли в сусідній будинок прилетів снаряд. Наполохані вибухами собаки тягнули повідці врізнобіч, дівчині було боляче, але фотограф не відпускав, хотів зробити ще кілька кадрів. Після того в неї шкірка на руках була стерта до крові.

Одному з псів таки вдалося вирватися й накивати п’ятами. За 5 днів подружжя повернулося в Ірпінь, а Зюся сидів біля будинку ображений, що його так надовго залишили самого.

Та хоч рятувальниця псів і не бажала зніматися, той відомий знімок дуже добре допоміг їй. Собак удалося прилаштувати до нових хазяїв, переважно за межами України. Навіть калічок розібрали небайдужі люди. Тепер радують Анастасію світлинами її колишніх підопічних.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?