Винахідник із Дніпра залишив по собі єдиний екземпляр легковика: автівку зібрав власноруч із різних запчастин

Автомобіль, зроблений її чоловіком власноруч, жінка вирішила передати в дніпровський музей "Машина часу". Такий екземпляр єдиний на всю країну.

Легковик “Балтика” Віталій Васюченко зробив ще 40 років тому. Інженеру допомагали сини Юрій та Аркадій, що виявили неабияку цікавість до батькового хобі. П’ять років знадобилося витратити винахіднику на пошук необхідних деталей і власне збирання конструкції.

Два роки тому Галина Аркадіївна Васюченко вирішила, що раритет, який 12 років припадав пилом у гаражі, має слугувати людям, і вирішила передати унікальний експонат до музею.

Тепер відвідувачі музею побачать ексклюзивну машину

Відтоді як Віталія не стало, автівкою ніхто не цікавився і не зазирав до неї. А любителі історії автомобілебудування оглядатимуть цю унікальну річ залюбки. Тож Галина Аркадіївна зв’язалася телефоном із власником автомузею Михайлом Прудниковим і домовилася про поповнення експозиції “Машини часу”.

Інші винаходи раціоналізатора

Створення “Балтики” – не єдине досягнення працівника заводу шахтної автоматики. В арсеналі винахідника залишилися три медалі від ВДНГ за різні досягнення в інженерній сфері.

Панель винахідник випиляв із дерева горіха

Якось Віталій за безцінь придбав старенький поіржавілий ГАЗ-21. Від цієї “Волги” майстер запозичив мотор і раму. А решту запчастин зробив власними руками. Вдова пригадує, що кузов чоловік склеїв зі склотканини, додаючи епоксидну смолу. Решітку радіатора довелося випилювати лобзиком. Задні фари було виготовлено майстром із пластику. А на передні пішли готові – від “Москвича”. Схему електропроводки накреслив і втілив у життя теж сам.

Салон – справа вмілих рук Васюченка. З дерева горіха зробив панель для приладів й кермо. На сидіння пішов старий диван, який Віталій обшив штучною шкірою, а згодом додав саморобні чохли. Коли хотів зареєструвати диво-авто в ДАІ, саморобне кермо відхилили і змусили автолюбителя придбати магазинний варіант.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?