Чому подорожчали основні інгредієнти для борщу: коли відбудеться стабілізація цін на капусту, моркву, цибулю

Зазвичай ціни на овочі навесні набагато перевищують осінні. Запасів стає не так багато, а дотягнути до свіжої продукції треба. От продавці й підвищують розцінки до захмарних. Розгляньмо, яка ситуація з борщовим набором склалася у квітні 2023.

Якщо завітати у супермаркет і підійти до лотків з овочами, можна переконатися, що розцінки різко зросли на моркву й цибулю. Картопля теж стала дорожчою, ніж у жовтні, а от капуста навпаки подешевшала.

Капуста

Фермери не встигли розпродати всю білокачанну капусту, тож довелося різко корегувати ціни, щоб потім не викидати городину на смітник. Адже на полицях магазинів уже починає з’являтися цьогорічна продукція, і на стару невдовзі ніхто не захоче дивитися.

Розцінки на овочі у квітні значно змінилися

На сьогодні капустяний цінник став нижчим приблизно на 10%, ніж це було на початку квітня. У багатьох мережах головний продукт для борщу можна придбати за 15-18 гривень. В інших він сягає 20-25 гривень за кілограм. Попит на капусту не зростає, а якість унаслідок тривалого зберігання знижується, тож доводиться збувати товар за безцінь. Молоду голівку можна придбати десь за 70 гривень.

Морква

Овоч, багатий на каротин, порівняно з березнем суттєво подорожчав. Якщо взимку за кілограм моркви треба було віддати в середньому 15 гривень, то тепер розцінки коливаються у межах 31-47 грн. До речі, приблизно стільки коштує і морква цьогорічного урожаю.

Очікуємо, що невдовзі вартість борщового набору знизиться

Цибуля

Про цей фітонцид у мережі можна зустріти чимало мемів, оскільки останнім часом цінники на цибулю зросли до 50-60 грн. Експерти запевняють, що невдовзі намітиться тенденція до зниження ціни завдяки підписанню контрактів на постачання з Нідерландами та деякими країнами Південної Африки.

Фермери з Західної України раніше не займалися часником й цибулею. Тепер же звернули увагу на фітонциди й запаслися посадковим матеріалом. Тож уже в травні можемо сподіватися на стабілізацію розцінок.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.