У Києві зацвіли сакури: де можна помилуватися гарними деревцями й яка алея є найдовшою в Україні

Попри не дуже теплий квітень, у Києві починають масово зацвітати сакури. Де можна побачити цю екзотичну красу? У столиці існує кілька локацій.

Для японських вишень наш клімат не зовсім підходить. Між тим сакур не лише в столиці, але й в інших регіонах з кожним днем стає все більше. Кияни можуть помилуватися незвичною красою під час цвітіння дерев. Квітень – саме та пора, коли слід виділити час на гарний фотосет.

Парк “Наталка”

У парку Наталка з’явилися перші квіточки на сакурах

На Оболонській набережній щовесни зацвітають рожевим квітом три десятки сакур. Деякі з них викинули квіточки ще на початку січня, оскільки в Києві була аномально тепла зима.

Парк “Кіото”

Ця місцина може похвалитися довгою сакуровою алеєю в країні. Деревця тут вишикувалися в ряд. Щоб пройти від першої сакури до останньої, доведеться здолати 987 м.

Настав час зробити гарні селфі в парку Кіото

Краса цих дерев у Деснянському районі не піддається опису словами. Парк було розбито ще у 1972 році. Тоді Київ потоваришував з японським місто Кіото, от і облаштували місце відпочинку, назвавши іменем міста-побратима.

Бульвар Верховної Ради

Заклопотані народні обранці навряд чи зупиняться, побачивши деревця, вкриті рожевими квіточками. А тим часом тут розташована майже півторакілометрова алея сакур. Довшої в Україні ви, напевно, не зустрінете.

Бульвар Верховної ради може похвалитися найдовшою алеєю сакур

Робітники “Київзеленбуду” висадили в Дніпровському районі доволі ранній сорт Autumnalis Rosea. Взагалі ці сакури мають зацвітати у березні біло-рожевими бутонами, але цьогоріч трішки запізнилися.

Всього тут налічується аж 240 представників японської флори. Закладка алеї почалася ще у 2019 році. Було висаджено кілька сортів сакур. Деякі з них здатні зацвітати ще й осінньої пори.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.