У Києві зацвіли сакури: де можна помилуватися гарними деревцями й яка алея є найдовшою в Україні

Попри не дуже теплий квітень, у Києві починають масово зацвітати сакури. Де можна побачити цю екзотичну красу? У столиці існує кілька локацій.

Для японських вишень наш клімат не зовсім підходить. Між тим сакур не лише в столиці, але й в інших регіонах з кожним днем стає все більше. Кияни можуть помилуватися незвичною красою під час цвітіння дерев. Квітень – саме та пора, коли слід виділити час на гарний фотосет.

Парк “Наталка”

У парку Наталка з’явилися перші квіточки на сакурах

На Оболонській набережній щовесни зацвітають рожевим квітом три десятки сакур. Деякі з них викинули квіточки ще на початку січня, оскільки в Києві була аномально тепла зима.

Парк “Кіото”

Ця місцина може похвалитися довгою сакуровою алеєю в країні. Деревця тут вишикувалися в ряд. Щоб пройти від першої сакури до останньої, доведеться здолати 987 м.

Настав час зробити гарні селфі в парку Кіото

Краса цих дерев у Деснянському районі не піддається опису словами. Парк було розбито ще у 1972 році. Тоді Київ потоваришував з японським місто Кіото, от і облаштували місце відпочинку, назвавши іменем міста-побратима.

Бульвар Верховної Ради

Заклопотані народні обранці навряд чи зупиняться, побачивши деревця, вкриті рожевими квіточками. А тим часом тут розташована майже півторакілометрова алея сакур. Довшої в Україні ви, напевно, не зустрінете.

Бульвар Верховної ради може похвалитися найдовшою алеєю сакур

Робітники “Київзеленбуду” висадили в Дніпровському районі доволі ранній сорт Autumnalis Rosea. Взагалі ці сакури мають зацвітати у березні біло-рожевими бутонами, але цьогоріч трішки запізнилися.

Всього тут налічується аж 240 представників японської флори. Закладка алеї почалася ще у 2019 році. Було висаджено кілька сортів сакур. Деякі з них здатні зацвітати ще й осінньої пори.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?