Попри війну українці знаходять час на встановлення рекордів: залучають паски, в’яжуть прапори, пишуть книжки

Українці продовжують вражати світ не лише своєю мужністю на полі битви, але й встановленням дивовижних рекордів, до яких залучають паски, вишивки, написання книжок у юному віці.

Географія українських рекордів доволі різноманітна: Львів, Київ, Чернігів.

Найбільший тризуб із пасок

Львів’яни зібрали тисячу гарно оздоблених пасок і розклали їх у вигляді тризуба. Такий малюнок визнали найбільшим в Україні. До акції долучилося чимало підприємств й громадських організацій.

Для встановлення рекорду знадобилася 1000 пасок

Пасочки викладали не заради задоволення чи амбіційних планів із попадання до Книги рекордів України. Мета акції – зібрати гроші, на дрон для 125-ої бригади тероборони. Львів’яни донатили на суму не менш ніж 300 гривень, навзамін отримуючи пасочку, що брала участь у створенні рекордної композиції.

Авторка книжки у 7 років

Свою першу книжку Марися Миго видала у 7-річному віці. Юна киянка не лише самотужки написала текст “Кікорофа — місто, у якому постійно щось твориться”, але й зробила власні ілюстрації. За подібну завзятість потрапила до книги українських рекордів.

Першу книгу Марися видала в 7-річному віці

Першу свою творчу роботу “Лісові звірі і ураган” дівчинка зробила, коли їй не минуло й 5 рочків. Тоді малювала пальчиковими фарбами. У 6 років була готова для друку ціла книжка, яку мама видала в оригінальному вигляді. У 9 років побачила світ збірка казок, написана Миго.

Найбільший в’язаний прапор

Ще торік на Покрову чернігівці вирішили виділитися, створивши в’язаний прапор України. Розгорнули дивовижне полотнище на схилі Катерининської церкви. Завдовжки він вийшов 30,54 м, а завширшки 20,20 м. Стяг-рекордсмен потрапив до Національного реєстру рекордів.

Чернігівці почали створювати українській прапор із в’язаних шматочків, перебуваючи під загрозою окупації

До створення шедевра долучилися три з половиною сотні майстринь з усіх теренів країни. Чимало було людей, що виїхали з нині окупованих територій. Присилали фрагменти й ті, хто нині перебуває за кордоном. Збирати шматочки майбутньої композиції почали з квітня, завершивши у серпні. На створення прапора пішло 700 км ниток.

Нові статті

Схожі статті

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.