Скільки сплачуватимемо за електрику у травні: попередні підрахунки вражають зростанням у кілька разів

Нині в Україні за світло люди сплачують 1,44 грн або 1,68 грн. Та найближчим часом ситуація може докорінно змінитися в бік зростання тарифів.

Обговорюється питання зі значного зростання тарифів на електрику для споживачів. Тож не виключено, що вже починаючи з травня, у платіжках значитимуться суми, що перевищують у 4 рази нинішні.

Енергетики схиляються до тарифу у 5,5 грн за кожен використаний кіловат. Тож розкошувати можна лише протягом квітня. Далі доведеться вводити значний режим економії у використанні електроприладів, якими під зав’язку нині набита кожна українська оселя.

З 1 травня платіжки на світло оновляться

Поки що остаточне рішення в уряді з цього приводу не ухвалено. Та якщо подібні розмови пішли, то невдовзі слід очікувати не вельми приємних для кишені споживачів новин.

Чинні мужі підрахували, що економічно обґрунтованим є тариф у 7 гривень, але вважають, що “Енергоатом” та “Укргідроенерго” перекриють нестачу завдяки доходам. Зростання комірного українцям у жодному разі не уникнути. Адже через занижені тарифні розцінки за минулий рік ці підприємства заборгували 33 млрд грн.

За відновлення зруйнованої росіянами інфраструктури заплатять українці?

Окрім цього знадобилося вкласти чимало коштів у відновлення інфраструктури, пошкодженої російськими ракетними ударами. Та не слід панікувати завчасно. Можливо, вирішать зробити “легкий” тариф для людей, що споживають небагато електроенергії. Орієнтовно він складатиме 2,5 грн за кожну кіловат-годину. Деякі ЗМІ називають інше число – 2,8 грн. Не виключено, що збережеться диференціація, і споживачі, що витрачають більше електроенергії, сплачуватимуть за підвищеним тарифом.

Це буде першим етапом зростання цін на електрику. Надалі Кабмін планує ще кілька разів змінити тарифи, щоб досягти бажаних 5,5 грн за кВт/годину.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.