На радість чернігівцям відновлено міст через Десну: тепер до Києва можна дістатися всього за 2 години

Міст через Десну в Чернігівській області повністю відновлено після авіанальоту. Тепер кияни можуть дістатися обласного центра по прямій всього за 2 години.

Цей міст було зруйновано рашистами ще на самому початку повномасштабного вторгнення. Тож користуватися 875-метровим мостом не було жодної можливості. Врешті Мінінфраструктури прозвітувало: рух мостом відновлено.

Тож тепер, аби дістатися Чернігова зі столиці, не треба робити чималий крюк – їхатимете напряму. Рух в обидва боки дозволили не лише автівкам, але й запустили перші потяги. Нині дорожники доводять до ладу другий проїзд.

Перший міст через Десну було зведено ще за царизму

Таким чином удасться нормалізувати життя в громадах на Чернігівщині, запевнили чинні мужі. Щойно пройшла деокупація районів, облаштували зо два десятки тимчасових переправ. Нині повним ходом йде робота по відновленню десяти мостів.

Торік 23 березня росіяни розбомбили міст

Паралельно проводиться робота з відновлення інфраструктури. Тож невдовзі мешканці Чернігівщини, що подалися за кордон чи стали внутрішньо переміщеними особами, зможуть повернутися до рідних країв.

Роботи з відновлення мосту тривали посиленими темпами

Руйнування мосту через Десну призвело до необхідності водіям робити об’їзд через Вишгород. На це довелося витрачати вдвічі більше часу. Тож першочерговою задачею було відновити сполучення з Черніговом. До цієї важливої місії приступили у другому півріччі 2022 року, щойно розмінували довколишні території.

Всього в Чернігівській області постраждало 27 мостів. Ушкоджень зазнали й 680 кілометрів доріг. І це лише ті, що мають державне значення.

Рух оновленим мостом відкрито в обидва боки

Конструкція була зведена ще в середині XIX сторіччя. Наприкінці віку міст знесло паводком, й довелося його відновлювати. Після Другої світової війни стару конструкцію демонтували й збудували новий міст. Щоб завадити евакуації людей з Чернігова, вночі 23 березня 2022 року росіяни здійснили авіаудар по Деснянському мосту.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.