Настав час помилуватися білими магноліями у Києві: на підході рожеві, жовтогарячі й інші різновиди

Весна поступово вступає у свої права. Услід за сакурами в Києві почали масово розпускатися магнолії, милуючи око ніжною біло-рожевою красою.

Побачити ці милі розквітлі деревця можна в різних частинах столиці.

Ботанічний сад ім. Фоміна

Найперше кияни й гості міста простують за квітковими враженнями саме сюди. Тут уже на повну квітують кущики, на яких ще не встигло з’явитися листячко. Зо три десятки рослин уже вкрилися повітряним білим цвітом. Тож мерщій відправляйтеся на станцію метро “Університет”, щоб побачити цю неземну красу. Триватиме природне дійство не більше двох тижнів.

Разюча краса квіточок магнолії

Цьогорічна дощова весна не стала на заваді магноліям. Ці представники флори навпаки вдячні за подібну негоду. Масове цвітіння магнолій розпочнеться на днях. Усього тут зростає більш ніж сотня дерев різного забарвлення.

Ботанічний сад імені М.М. Гришка

У цьому царстві рослин теж можна досхочу помилуватися розквітлими магноліями. Різні види вражають власними відтінками пелюсток, унікальними формами й будовою квіточок. Розташовуються вони на гілках теж по-різному.

Тут поруч з великими старими деревами зростають молоді кущики магнолій

На Печерську слід відвідувати південну частину ботсаду. Деревця тут набагато молодші, ніж на Університеті, то нахиляти гілочки заради селфі не знадобиться. Працівники весь час додають нові рослини. На відміну від Фоміна у цей квітучий рай вхід платний.

Парк “Кіото”

Мешканцям Лівобережжя зручніше дістатися цього парку каменів. Щоправда, деревець тут не так багато, як у ботанічних садах, але зробити гарні знімки з білими квіточками зможете. Заразом є можливість також прогулятися алеєю сакур, які теж нині виглядають доволі пристойно.

У парку Кіото квіточки на магноліях доволі великі

Окрім цих локацій, у столиці є чимало інших місць, де саме зацвіла подібна екзотика. Помилуватися ними можна на Пейзажній алеї, у парку ім. Шевченка, на площі Щекавицькій, у парку “Наталка” та сквері на просп. Степана Бандери.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?