Фільм “Памфір” подобається не всім критикам, але у прокаті збирає мільйони гривень: що так зачепило глядачів

Держкіно сповістило, що стрічка "Памфір" тріумфально увійшла у прокат, зібравши за три пари вихідних 9,5 млн гривень. Буковинські перипетії неабияк зацікавили глядачів.

За три тижні “Памфір” на великих екранах устигло подивитися майже 65 тисяч глядачів. Сюжет розвивається у невеликому селі на Буковині. Історія, знята Дмитром Сухолитким-Собчуком, вийшла магнетичною, об’ємною, переконливою.

Люди збираються відзначати Маланку. Головного героя давно не було вдома. Тепер він збирається врешті об’єднатися з родиною. Та родичі через надмірну любов підштовхують Памфіра до непередбачуваних дій. Наслідків, до яких призведе подібна ризикована діяльність, не в змозі передбачити ніхто.

Памфір за три тижні зібрав 9,5 млн грн

Іншого виходу у Памфіра немає, адже йому слід виправити помилки, скоєні власним сином. Коли дитина підпалює храм, чоловік приходить до висновку, що не має шляху назад. Задля порятунку своєї кровиночки він знову ступає на злочинний шлях.

Стрічку знято за підтримки Держагентства з питань кіно, Чернівецької адміністрації, а також за участі міжнародних фондів. Участь у створенні фільму взяли французи, поляки, швейцарці та навіть чилійці. “Памфір” пережив успішну прем’єру в Каннах, у паралельній програмі, після чого українську стрічку відібрали на 40 кінофестивалів. Тож її побачать у 25 країнах світу.

Головний герой Памфір не міг вчинити інакше

Прем’єра фільму планувалася ще на жовтень 2022 року. Та у прокаті “Памфір” з’явився лише наприкінці березня 2023-го. Режисер зняв стрічку за власноруч написаним сценарієм, запросивши на головну роль Олександра Яцентюка, якого змусив погладшати на 18 кг. Івану Шарану навпаки довелося скинути 9 зайвих кіло.

Знімання довелося проводити під час суворих карантинних обмежень 2020 року. Всі актори 3 місяці мешкали на Буковині, щоб краще зануритися у свої ролі. У масових сценах знімалися представники місцевого населення.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.