Рожеві фламінго у київському зоопарку отримали нову резиденцію: з водоймою, зеленню і місцем для гніздування

Настав час рожевим фламінго покинути свої зимові квартири і перебратися в озерні угіддя. Тож усі відвідувачі київського зоопарку можуть вдосталь помилуватися екзотичними птахами.

Для фламінго турботливі працівники спорудили місця для гніздування. Усього їх десять. Тож невдовзі птахи мають взятися за висиджування потомства. На табличках, розміщених поблизу вольєру, можна дізнатися чимало цікавого про цей вид пернатих.

Рожеві фламінго отримали нову водойму

А якщо повезе, то попадете на трапезу. Для фламінго готують спеціальну Чорноморську мішанку, до складу якої входить коктейль із морських та річкових жителів – креветок, риб різних сортів, м’ясного фаршу. Туди ж додають відварені яйця, кукурудзяне борошно, крупи. Багатокомпоненту страву притрушують присипкою, що містить комплекс вітамінів та мінералів. З Європи спеціально для цих елегантних птахів передали корм “Фламінго”.

Для рідкісних годованців облаштували оновлені зони, насадивши зелені насадження й насипавши піщано-глиняний пляж. Планували зробити це ще торік, але війна відтермінувала нововведення.

Харчуються птахи Чорноморською сумішшю

За рожевими фламінго цікаво спостерігати не лише через нестандартне забарвлення. Пташки полюбляють тупцюватися у воді, розмахувати крилами й крутити при цьому шиєю, що нагадує карколомний танок.

Дехто з киян негативно висловився з приводу каламутної води, в якій проводить вільний час птаство. На це спеціалісти зауважили, що фламінго настільки люблять багнюку, що завжди відшукують її, щоб поборсатися. А ще використовують намул для побудови гнізд.

Фламінго махають крилами, неначе танцюють

Окрім цих заморських гостей у зоопарку можна побачити пеліканів, лебедів, гусей, качок. Усі вони вже активно готуються до виведення маленьких пташок.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?