Набережні Києва підтопило: на часі забути про Великдень, згадати Водохрещу і здійснити занурення

Зима цього року видалася не надто сніжною. Натомість було настільки багато дощів, що уникнути підтоплень у низовинах не вдалося. Екологи ж схиляються до думки, що подібна навала води пов'язана з порушенням екологічних норм.

Київ на Великдень поплив через розлив Дніпра. Вже затопило окремі прогулянкові прибережні зони. Та й погода стоїть зовсім не весняна. Чим тобі на Водохреща, вирішили деякі кияни і влаштували занурення, пірнувши в мутні води.

Жарти жартами, а вода продовжує прибувати. Від повені потерпає парк “Муромець”, що розташований на Трухановому острові. Водна стихія заповнила не лише простір біля берега, але й дісталася альтанок, кафе, спортивних майданчиків. Не вдалося врятуватися від всюдисущої води і міському парку “Наталка”, й острову Оболонському.

Затоплює не лише Київ

Від весняної повені цьогоріч страждають відразу 5 регіонів. Найбільше постраждали Волинська, Київська, Рівненська, Черкаська та Чернігівська області. На Київщині рівень води загрозливо піднявся у Броварському Вишгородському й Бучанському районах.

30 населених пунктів відрізані водою від сполучення

Окремі населені пункти виявилися повністю відрізаними від цивілізації. Там можливо пересуватися виключно на човнах. Рятувальники пропонують людям евакуюватися, та далеко не всі погоджуються перебратися у більш безпечні місця. Воліють залишатися на горищах своїх будинків й дочекатися закінчення паводка.

Надзвичайники допомагають людям вибратися з підтоплених будинків

Між тим спеціалісти прогнозують, що подібний безлад природа чинитиме до початку травня. Лише згодом велика вода відступить на старі позиції. Наразі підтоплено тисячі домогосподарств по всій Україні, 225 житлових будівель, відсутній транспортний зв’язок із 30 населеним пунктами.

 

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?