Українці відзначили Великдень рекордами: харків’яни малювали писанку на асфальті, одесити зібрали мапу з пасок

Попри намагання з боку росіян влаштувати денацифікацію, українці продовжують доводити, що їхня нація існує і її не можна приборкати. От уже і в Лаврі востаннє за 300 років літургію проводять українською. Живі й інші народні традиції, зокрема, Великодні.

Війна не стала на заваді відзначенню Великодня по всій країні. В деяких місцинах вирішили на додачу до свята отримати ще й сертифікат із Національного рекорду України.

Харків’яни намалювали найбільшу писанку

Мешканці Салтівського району не побоялися постійних загроз прильотів, зібралися у парку “Перемога” і просто на асфальті намалювали фарбами величезну писанку. Вийшло 23 м завдовжки та 17,3 м завширшки. Подібних велетенських розмірів Великоднього малюнку до цього не робив іще ніхто.

У харків’ян вийшла найбільша писанка на асфальті

У районі Харкова, в якому до війни мешкало 400 тисяч осіб, і який найбільше зазнав руйнувань через російську агресію, педагоги віднайшли в собі потяг до прекрасного, зобразивши родове дерево. Намалювали фарбами велетенський дуб, в якого замість крони карта обласного центру. Малюнок символізує нескореність національного коріння.

Одесити створили найбільшу карту з пасок

Одесити теж на Великдень займалися мапою. Тільки вирішили не обмежувати себе межами міста чи області. А взялися за всю Україну. А будівельними цеглинками для цільної картини стали пасочки. Їх знадобилося аж 5,9 тисячі штук. До створення унікальної української мапи взялися чарівні представниці спецзагону “Паляниця”.

В Одесі склали найбільшу мапу України з пасок

Після фіксації досягнення й занесення до Національного реєстру рекордів України конструкцію розібрали, а паски відвезли на лінію фронту нашим захисникам. Щоб викласти мапу, знадобився стіл на 77 кв.м. Ширина української пасхальної карти склала 11,4 м при довжині у 7 м.

Реалії сьогоденні змусили одеситів відмовитися від нічних Великодніх богослужінь, перенісши їх на ранок, а от встановленню рекорду жодні ракетні загрози не змогли завадити.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.