Що то було? Мабуть, НЛО! Кияни заплуталися у версіях причини вчорашнього зеленого спалаху над столицею

Близько 22 години у середу, 19 квітня, мережу заполонили фото і відео незвичного сяяння над Києвом. Спочатку відбувся яскравий спалах, а потім стався вибух. На тлі повітряної тривоги це викликало чимало запитань у людей.

Оскільки NASA напередодні сповіщав про падіння на землю супутника, багато хто запідозрив космічну причину нічної НП. Та деякі сумнівалися, висуваючи версії щодо ракети чи боліду.

Керівник ОП Андрій Єрмак намагався заспокоїти киян, сповістивши в мережі, що це ніяке не НЛО, а просто працює наша ППО. Повідомлення з’явилося о 22:30, та згодом посадовець видалив його.

За годину начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що ніяка це не ППО, а все-таки супутник NASA. А повітряну тривогу оголосили, щоб убезпечити людей від ушкоджень уламками.

І справді, якщо зазирнути на сайт NASA, там сповіщається, що днями на Землю впаде супутник, який зо півтора десятиліття вивчав явища, що відбуваються на Сонці, а нині виведений з експлуатації. Зазначалося, що важить RHESSI 270 кг. В принципі, супутник мав згоріти ще перебуваючи в атмосфері, а шанси, що до Землі долетять його уламки, дуже низькі.

Та військові ЗСУ, що опікуються протиповітряною обороною, не підтвердили інформацію про падіння супутника. А представники освітнього космічного проєкту The Alpha Centauri висунули версію, що киянам на очі потрапив яскравий метеор. Мовляв, болід може нагадувати зірку, що падає. Окрім цього, спеціалісти зазначили, що траєкторія падіння супутника NASA дуже далека від української столиці, і кияни ніяк не могли б її бачити.

Один із мемів з приводу нічних подій у столиці 19 квітня

Тоді це може бути тільки НЛО, дійшли висновку українці, і навіть знайшли “документальне” підтвердження версії, опублікувавши світлини з перевезенням вантажівкою предмета, дуже схожого на тарілку. Хвиля створених з цього приводу мемів нескінченна.

Нові статті

Схожі статті

Публічна брехня чи правда? Войченко розкриває сімейні таємниці після заяв про крадіжки від Остапчука

Володимир Остапчук та його колишня дружина Олена Войченко знову опинилися у центрі гучного скандалу, пов'язаного з публічними звинуваченнями.

Ні в маму, ні в тата: як же виглядає єдиний 12-річний син Людмили Барбір – від чоловіка, який з нею давно

Зірка телеканалу 1+1 Людмила Барбір має величезну базу фанатів не лише в себе, а й в своєї родини - як же виглядає син-красень, який єдиний у сім'ї.

Єфросиніна пролила світло на правду: як Дмитро Коляденко вчинив зі своїм сином – спадкоємець не став мовчати

Пилип Коляденко, молодий музикант і син відомого співака Дмитра Коляденка і хореографа Олени Коляденко, поділився своїм досвідом боротьби з тривожними розладами та як сім'я до цього причетна.

Коли День вчителя 2024: точна дата свята, традиції, історія розвитку в Україні та цікаві факти

День вчителя – ще одне велике свято після Дня знань, яке відзначають восени. Його мета - вшанувати працю педагогів. Розповідаємо про точну дату та традиції цього дня, а також – історію появи свята.