Мешканці Кропивниччини продовжують прикрашати власну планету: висаджують сакури, кавові дерева, плетені верби

Попри постійну загрозу з боку агресора відібрати в українців мову, віру й землю, люди продовжують думати про майбутнє й озеленювати власні міста. На Кіровоградщині до вже звичних сакур додалися ще й кавові дерева та верби з візерунчастими стовбурцями.

Сакури

На вулиці Юрія Коваленка в обласному центрі японські вишні висадили ще у 2013 році. Тепер щовесни кропивничани мають можливість помилуватися рожевими пелюстками двох сортів – Кіку-Шідаре та Канзан. На жаль, ці вишеньки декоративні, їстівних плодів не дають. Шкода, а то б наші люди наробили закаток на всю зиму, ще й захисникам на фронт передали б.

Сакури добре вкоренилися у Кропивницькому

Не відстали у потягу до екзотики й мешканці Гайворона. Висадили у 2020 році 27 японських дерев вздовж вулиці Степана Руданського. Тут переважає Канзан. Віднині ця частина міста стала справжньою туристичною Меккою.

Алею сакур у Гайвороні висадили 3 роки тому

Кавові дерева

Кропивницький поповнився ще однією екзотичною алеєю. Днями на вулиці Героїв-рятувальників висадили кентуккійські кавові дерева. До озеленення незвичними для нашої місцини представниками фауни долучилися педагоги-організатори, а також керівники гуртків та спортивних секцій.

Кавові дерева з’явилися у Кропивницькому у 2023 році

Фахівці комунального підприємства “Єлизавета” проконтролювали, щоб усе було зроблено правильно, і деревця прижилися.

Переплетені верби

Мешканці Світловодська взялися до висадки традиційних українських дерев. Та переплели стовбурці верб так майстерно, що вийшли справді унікальні екземпляри, не схожі один на один. Заплітати вербові гілочки взялися працівники Центру дитячої та юнацької творчості.

У Світловодську з’явилися чудернацькі верби

На кожну вербову кіску пішло щонайменше 36 живих прутиків. Робота не з легких. Спочатку зварюється з арматури каркас відповідної форми. Потім на нього вплітають 2-метрові гілочки. Плакучі верби, що зростають над ставками, для подібної конструкції не підходять. Слід купувати спеціальний сорт. Після висадки можна формувати крону за власним уподобанням.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?