До закарпатського села прибилося ведмежа, просидівши два дні: що зробили люди, аби врятувати малечу

Мешканці села Домашин, що на Закарпатті, помітили маленьке ведмежа. Бідолашка був страшенно наляканий гавкотом собак, але не мав куди подітися, бо опинився в закутку між двома парканами з сітки.

Два дні бідолашна тваринка, що, напевно, загубилася й відстала від мами й братиків, перебувала в населеному пункті. Люди сповістили про ведмежа працівникам Ужанського національного природного парку. Ті вирішили, що слід рятувати бідолашну малечу негайно.

Гостя з лісу зловили. Інакше малятко без опіки мами-ведмедихи могло просто загинути. Так ведмежатко спочатку опинилося у Великому Березному під опікою провідних наукових співробітників парку. А згодом його передали в Реабілітаційний центр бурого ведмедя, що у парку “Синевир”.

Ведмежа врятували працівники природного парку

Сповіщається, що ведмедика відвезуть у європейський центр, де проходять реабілітацію маленькі тваринки. А коли він перетвориться на дорослого ведмедя його повернуть туди, де й підібрали. Нехай мешкає там, де народився.

Василь Черевка, голова Костринської ТГ, певен, що ведмежатко, що прибилося до села, яке входить у його територіальну громаду, мало маму і просто відстало від неї. Не виключено, що у ведмедихи є ще один чи два малюки. Бо якщо було одне, тварина може навідатися до села із пошуками.

Нині малятко перебуває у безпеці

Для гірського селища подібний випадок – не дивина. В сусідніх селах таке теж траплялося. Тепер поневіряння малюка закінчилися. Ведмежа отримало їжу, має де спати й гратися. За клишоногим пацієнтом споглядають співробітники реабілітаційного центру. Тож є можливість розвиватися, як належить.

Якби ведмежатко не забрали до “Нацпарку Синевир”, воно, швидше за все, загинуло, бо не змогло б дати собі ради. А тепер зростатиме під наглядом і за допомоги небайдужих людей, а в улюблений ліс повернеться, коли подорослішає.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?