Чернігівець вирішив поцупити на Володимирській гірці фонтан: навіщо чоловіку здалася копія для незрячих

Мешканець Чернігова вирішив навіщось заволодіти скульптурою, розміщеною на Володимирській гірці у Києві. Це був мінімакет фонтану, встановлений на честь Архистратига Михаїла.

На Великдень люди зазвичай христосяться і думають про щось світле. Та знаходяться й такі, яким байдуже до найбільшого церковного свята. Ось і наш герой навіщось недільного дня попростував на Володимирську гірку й вирішив поцупити цілий фонтан. Щоправда, не справжній, а лише його копію з фігуркою святого Михаїла.

Добре, що дійство записалося на відеокамеру. До того ж у справу вступили небайдужі громадяни. Перехожа помітила, як молодик зайнявся вандалізмом і покликала на допомогу першого зустрічного військового, який якраз прогулювався неподалік із коханою.

Момент вчинення злочину зафіксовано на камері відеонагляду

Звісно, той відразу ж зголосився допомогти. Наздогнав порушника громадського порядку, відібрав у нього крадену річ і передав її охоронцю парку. Далі за справу взялися стражі порядку.

Переглянувши відеозаписи з місця НП, ідентифікували особу зловмисника. Це 44-річний мешканець Чернігівщини. Після скоєного він відразу ж подався додому, та невдовзі був затриманий поліцейськими.

Так виглядає славнозвісний фонтан у натуральну величину

Чоловіку інкримінують замах на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Незрозумілий вандалізм коштуватиме відчайдуху позбавлення волі. За ґрати любитель паркових скульптур може потрапити на термін від 5 до 8 років.

Статуетка, яку зіпсував чернігівець, є особливою. Її облаштували зовсім недавно – у 2020 році. Якраз на 19 вересня у день спомину чуда Архистратига Михаїла. Вона є унікальною копією великого фонтана святого. Люди, що мають вади з зором, могли помацати фігурку й уявити собі, як виглядає оригінал. Окрім фонтану, у столиці облаштовано ще макети пішохідно-велосипедного мосту та будівлі столичної мерії. Тільки не кажіть про це чернігівцю.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.