В Одесі й Миколаєві цього літа пляжі не відкриватимуть, а в Києві працюватимуть: де проводитимемо відпустку

Зазвичай люди з нетерпінням чекають літньої відпустки, щоб поїхати на море і розслабитися хоч на кілька днів. От тільки зробити це в Україні у 2023 році буде практично неможливо через активні бойові дії.

Після анексії Криму росіянами курортний сезон змістився на Одещину й Херсонщину. Українці залюбки купалися у Чорному морі й приймали сонячні ванни на теплому пісочку. Тепер північні сусіди відібрали в людей можливість відпочити на узбережжі й тут.

Миколаївська область

Про те, що відкриття пляжного сезону на Миколаївщині не планується, сповістив начальник обласної ВА Віталій Кім. Усі місцеві пляжі на узбережжі Чорного моря будуть цього літа закриті. Можливо, дозволять відпочинок на лиманах та річках. Але тут усе залежить від ракетних загроз й обстрілів території.

На Миколаївському узбережжі купатися тепер зась

Не секрет, що Чорне море заміновано, і ці небезпечні для життя людей предмети вода може розганяти на десятки кілометрів. Узагалі на повне розмінування українських пляжів може знадобитися 70 років.

Одеська область

Курортний сезон в Одесі не відкриватимуть, допоки тривають активні бойові дії, наголосив речник ОВА Сергій Братчук. Об’єкти курортної сфери добре обстрілюються, а акваторія Чорного моря замінована.

Одеситів цьогоріч не пустять на пляж

Звісно, колючим дротом ніхто місця відпочинку не обтягуватиме, але люди самі мають розуміти рівень загрози власному життю при прийманні морських ванн. Минулого літа вибухом відірвало голову молодику, який вирішив скупатися у свій день народження. Загинув і донеччанин, що порушив заборону на купання.

Київ

У Києві планують відкрити пляжний сезон

За словами речника КП “Плесо” Євгена Кобана, на сьогодні немає жодних перепон, щоб закривати пляжі в столиці. Чиновник запевнив, щойно проведуть інспекцію всіх 14 пляжів, оприлюднять список, на яких із них можна відпочивати киянам. Зокрема, заплановано видати дозвіл на відкриття пляжного сезону в Гідропарку.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.