Закарпатці взялися до озеленення: висадили шевченківські дубочки, тюльпани, платани і навіть тернистий лимон

Мукачево й Ужгород віднині милують око не лише японськими сакурами. В останній час тут з'явилося чимало інших – екзотичних і символічних – рослин.

Тернистий лимон

Мешканці Мукачева можуть вдосталь помилуватися екзотичною рослиною – тернистим лимоном. Задля цього достатньо пройтися поблизу Центру надання адміністративних послуг.

Тернистий лимон добре прижився у Мукачевому

Тож сміливо можна фотографуватися не лише біля сакур, але й залучити додаткову локацію. Рослина хоч і належить до цитрусових, але є найбільш холодостійким представником виду, здатним переживати морози до -15-20°С. Так що закарпатський клімат припав тернистому лимону до снаги.

Тюльпани

Тюльпанову алею в Мукачевому висадили у пам’ять про захисника-земляка. Роман Жук поліг на війні, відстоюючи незалежність України. 13 тис. цибулин пішло на облаштування пам’ятного місця на площі Тараса Шевченка.

Тюльпани на честь Героя

До висадки у 2022 році долучилася дружина мужнього бійця Лєна та небайдужі мукачівці. Локацію було обрано невипадково. Саме напроти університету вони познайомилися одне з одним.

Дуби і платани

В Ужгороді висадили 80 молодих дерев, півсотні з яких складають платани, а решта – дуби. Таким чином закарпатці підтримали екоакцію “Шевченко єднає Україну”. Зо три десятка жолудів були зібрані біля дуба Шевченка на Черкащині, і з них виростили саджанці. Ще в дитинству маленький Тарасик полюбляв сидіти в тіні розлого дуба, малюючи і ховаючи тут свої доробки, що пан Енгельгардт не побачив.

Шевченківські дубочки в Ужгороді

Почесну місію висадження дубків у Боздоському парку довірили місцевим депутатам і представникам екологічної інспекції. 20 шевченківських дубочків тепер прикрашатимуть алею Слави, ще 10 можна буде побачити в різних куточках парку. Нову вулицю Богомольця урізноманітнять саджанцями 50 платанів, які чудово впишуться в широкий проспект, коли підростуть.

Платани в Ужгороді

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.