Кияни і кропивничани можуть вдосталь намилуватися квітом магнолій: на зміну білим приходять рожеві

Через прохолодну весну екзотичні магнолії зацвіли трішки пізніше, ніж зазвичай. Перші квіточки на деревцях з'явилися в середині квітня. Але тепер гарне цвітіння досягло свого апогею. Тож аби зробити селфі, доведеться ще й у черзі постояти.

Ботанічний сад Фоміна у Києві

Вихідними у ботсаду Фоміна було вельми людно. Кияни потягнулися сюди, щоб устигнути сфотографувати надзвичайну красу – квіт магнолій. Тож у цьому куточку біля метро “Університет” зібралася купа народу.

Магнолії вражають красою і кількістю у ботсаду Фоміна

Помилуватися є чим. Адже завозити сюди екзотичні рослини почали ще у 1905 році. І сьогодні можна сфотографуватися біля магнолії, якій вже понад 80 років. Деревце з Німеччини має статус пам’ятки природи. У столиці є й інші локації з цими гарними рослинами, але у цьому ботанічному саду налічується аж 150 магнолій.

Дендропарк у Кропивницькому

Звісно, кропивничанам не вдасться помилуватися такою великою кількістю квітучих кущів. Адже у Дендропарку, де всі збираються нині задля 4 мільйонів тюльпанів, можна також сфотографуватися й біля магнолій.

Біла магнолія у Дендропарку вже відцвітає

Кущиків усього три. Той, що з білими квіточками, вже відцвітає. А з рожевими – один вже розпустився, на іншому ще тільки бутони. Так що зробити селфі встигнуть усі бодай біля одного з них. Тим паче, що останніх вихідних квітня у парку відбудеться грандіозне дійство – Фестиваль тюльпанів, побувати на якому слід обов’язково.

Рожева магнолія у Дендропарку щойно розпустилася

Сквер Марії Заньковецької

Тут навесні з’явилося 5 кущиків магнолій, але незвичайних. Їх висадили бійці “Азову”. Насадження мають на меті збір коштів для наших бійців. Біля кожної рослини встановлена табличка з QR-кодом і всі небайдужі містяни можуть зчитати його на телефон і переказати фінансову допомогу на літнє тактичне взуття для жіночого ветеранського руху.

Окрім магнолій азовці висадили ще й сакури

“Азовці” висадили й інші дерева у рамках цієї акції. Так, 15 сакур на Оболоні мають на меті зібрати кошти на закупівлю високотехнологічного обладнання, зокрема, монокуляру нічого бачення й приладу лазерного наведення. П’ять платанів, висаджених біля госпіталю, збиратимуть на альбумін. Десять тополь на бульварі Лесі Українки допоможуть придбати дрони для спецпідрозділу “Альфа”.

Нові статті

Схожі статті

Молодший за неї на 8 років: 41-річна Джамала розповіла історію знайомства з чоловіком, з яким має 3 синів

Джамала виховує 3 синів разом зі своїм чоловіком, якого часто публікує у своїх соціальних мережах, хоча до цього зіркове подружжя приховувало свої стосунки 5 років - як розпочався роман?

Сукня українського бренду та взуття від Луї Віттон: вагітна дружина Монатіка похвалилася стильним образом

Дружина популярного співака Дмитра Монатіка показала новий та стильний образ на повсякдень. Вагітна Ірина Монатік обрала собі сукню українського бренду та доповнила її сумкою і взуттям Луї Віттон.

Не холостяк, як думають всі: 40-річний Юрій Ткач показав свою дружину-красуню, з якою має доньку

Юрій Ткач не лише гарний актор, а й зразковий сім'янин, який вже 10 років проживає у шлюбі разом із Вікторіє та виховують доньку Лізу - як виглядає обраниця гумориста по життю?

“Протягнути руку”: соліст з гурту “Антитіла” Тарас Тополя розповів про ставлення до Олега Винника

37-річний соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя прокоментував поведінку колеги по сцені, Олега Винника, який виїхав з України. Як він відноситься до кумира вовчиць та чи готовий з ним здороватися?