В Україні планують підтримати водіїв, автівки яких були знищені під час війни: яким чином це відбуватиметься

Народні обранці збираються наділити водіїв, які втратили транспортний засіб унаслідок дій окупантів, певними пільгами. Про які умови відшкодування йдеться у законопроєкті, поданому до Верховної Ради?

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт під номером 9209 щодо компенсацій українцям, які втратили автомобіль унаслідок агресивних дій окупантів. Мова йде про знищення автівки чи викрадення її зайдами.

Постраждалі мають право на отримання компенсації, вважають народні обранці. Але відшкодовувати повну вартість авто держава поки що не збирається. Якщо уважно вчитатися в проєкт закону, там ніде не йдеться про виплату певних грошових сум.

Під час війни постраждали не лише люди й будинки, але й автомобілі

Автори закону пропонують введення податкових пільг при купівлі людиною нової машини. Подібне нововведення, у разі прийняття більшістю обранців, стосуватиметься не лише фізичних, але й юридичних осіб, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення військ рф.

Таким людям пропонується звільнення від додаткових платежів, якщо назбирають грошей на придбання нового засобу пересування. Мова йде про податок на додану вартість, акцизний податок, ввізне мито.

Пільги розповсюджуються на транспортні засоби, що перевозять людей і вантажі

У разі якщо людина втратила не одну машину під час війни, подібну пільгу дозволять використовувати кілька разів. Це стосується не лише легковиків, але й транспортних засобів, що займаються перевезенням людей чи вантажів, а також мотоциклів.

Просто так пільгу не отримаєш. Знадобиться зібрати купу документів, що підтверджують втрати особистого транспорту саме внаслідок бойових дій, а не з інших причин. Звісно, буде враховуватися й територія ушкодження машини – саме там, де велися активні бої.

Що робити людям, в яких немає достатньо накопичень на придбання іншої машини, народні обранці пояснень поки що не надали.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.