Бабусі з Городні залюбки відвідують танці: творчий запал не здатні зупинити ані корона, ані окупація

Ще до повномасштабного вторгнення у Городні на Чернігівщині створили танцювальний колектив для відвідувачок центру соціальних послуг. Наймолодшій учасниці гурту минуло 66 років, найстаршій – 77.

Бабусі стали залюбки вивчати різні па. Щоправда, попервах соромилися зізнаватися родичам і знайомим, що відвідують танцювальний гурток, та згодом це минулося. Тепер гордяться, що дають відсіч хворобам, стали мати набагато кращий вигляд та, найголовніше, відволікаються від печальних думок про війну.

Далеко не всі жінки похилого віку витримали подібне навантаження. Попервах у залі для занять яблуку не було де впасти. Згодом деякі відсіялися з різних причин. Але кістяк залишився і розпадатися не збирається.

Заняття відбуваються 1 раз на тиждень

Керівниця Наталія Іванівна замолоду займалася бальними й народними танцями, та навички з роками нікуди не поділися. Тож може показати, як правильно робити той чи інший рух і скласти програму заняття, адаптуючи його під можливості підопічних.

Так, життя рухається тільки вперед, і процес старіння нікого не омине. Але жити на повну котушку, а не виживати в очікуванні листоноші з пенсією раз на місяць, може собі дозволити кожен.

Городнянські дідусі чомусь ігнорують подібні розваги

Якщо вдома накопичується якась робота, літні танцюристки ні в якому разі не відмовляються від заняття. Краще підведуться о 5 ранку, зроблять усе необхідне і хутчіше на репетицію.

Подібне захоплення надає наснаги й сил. Сторонні навіть заздрять, не розуміючи, як у такому поважному віці можна мати шалений запал енергії. А весь секрет криється у рухах під мелодійну музику один раз на тиждень.

2019-го городянські вікові танцюристки навіть посіли перше місце на конкурсі в столиці. Потім трапився коронавірус, після цього була окупація Городні. Та щойно з’явилася можливість, колектив знову зібрався у повному складі, щоб зайнятися звичною справою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?