На Закарпатті – в машині, на Київщині – під вибухи: як народжують дітей українські жінки, екстремалки мимоволі

Дитинча приходить у цей світ за власним графіком, не питаючи, чи готові батьки саме в цю хвилину прийняти його. Отак і виникають екстремальні ситуації з пологами.

Пологи в машині швидкої

Закарпатські медики отримали виклик у село Дубове. Вагітній лише 25 років, але це у неї вже п’яті пологи. Лікарі хвилювалися, що можуть не встигнути. Коли приїхали, завантажили жінку у швидку і рушили в бік лікарні. Але не доїхали…

Медики прийняли пологи в машині швидкої

Довелося приймати пологи прямо в автівці. Маля з’явилося на світ, коли до Тячева залишалося ще 15 км. Породіллю з синочком відвезли у районну лікарню. З ними все гаразд, попри похідні умови для пологів.

Пологи під обстрілами

Коли Марії настав час народжувати третю дитину, дістатися до лікарні не було жодної можливості. Було підписано контракт з приватною клінікою і завчасно проплачено гроші, та подружжя опинилося у кільці, а довкола йшли бойові дії.

Ввечері 27 лютого Марія зателефонувала тероборонівцям й спитала дозволу проїхати, та почула у відповідь, що міст підірвано і з Києвом сполучення вже немає. Наступного дня лунали вибухи, а в жінки почалися перейми. Вони дізналися, що пологовий у Макарові розбомбили.

Олексій самотужки прийняв пологи в дружини під звуки вибухів

Іншого виходу не було, як робити це вдома. Олексій зазирнув в Інтернет, дізнавшись, що за чим слід робити. Затопили камін, бо електрику вже відключили, приготували одноразові простирадла і взялися до роботи, радіючи, що снаряди розриваються десь далеко.

О другій годині вулицею пройшла ворожа колона, та їм було не до цього. Спочатку здавалося, що малюк застряг, та коли додумалися, що то амніотичний мішечок, і його слід розрізати кухонними ножицями, все вийшло. Коли малюк закричав на руках у татуся, він зітхнув із полегшенням. Хлопчика, що народився під обстрілами у сорочці, назвали Артемком.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.