Будинок в Ірпені з малюнком Бенксі збираються знести: як рятуватимуть графіті-шедевр відомого майстра

Робочі в Ірпені приступили до демонтажу розбомбленого росіянами багатоповерхового будинку. Проблема полягає в тому, що на стіні перебуває малюнок гімнастки авторства вуличного художника Бенксі.

Мерія вирішила будь за що врятувати шедевр Бенксі, зображений на будинку по вулиці Северинівська, 158, в Ірпені. Задля цього графіті обклали бетонними блоками. Графіті гімнастки займає дві бетонні плити, і його будь за що хочуть врятувати під час демонтажу.

Будівельники збираються врятувати малюнок Бенксі в Ірпені

Будівельники обтягнуть цю частину стіни металевим каркасом і виріжуть зображення. Надалі фрагмент із шедевральним малюнком перевезуть у безпечне місце для подальшої експозиції.

Скільки робіт Бенксі в Україні

Британський художник, що полюбляє замість полотна малювати на вуличних стінах, довго не зізнавався, що малюнки на руїнах українських міст належать саме йому. Згодом таки підтвердив приналежність семи стінописів.

Жінка в протигазі в Гостомелі

На початку грудня 2022 року в Гостомелі зловмисники намагалися викрасти зображення, зрізавши зі стіни. Тоді було затримано вісім фігурантів справи, а організатора погрожують посадити на 12 років. Вартість не викраденого шедевра митця оцінили в 9 млн гривень.

Діти катаються на протитанковому їжаку в Києві

Після того як у столиці вандали добряче попсували вуличне графіті британця, в Ірпені, Горенці, Бородянці його роботи було захищено бездротовою системою безпеки. У Києві малюнок узагалі вкрили скляною рамкою.

У Горенці, куди інкогніто також навідався художник, планують не зносити будинок із графіті, а відновити його. Напевно, слід зібрати мурали відомого митця в одному місці, щоб усі охочі могли переглянути їх у музеї.

Нові статті

Схожі статті

Все почалось, коли їй було 14: Марічка Падалко розповіла про свій перший шлюб – імʼя чоловіка досі приховує

Зірка 1+1 Марічка Падалко вперше розповіла про свого першого чоловіка, ім'я якого не розкриває: що відомо про перший шлюб телеведучої та чому пішла від екс-обранця?

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.