Незламного Героя увічнили в муралі на будинку Верховної Ради: стінопис виконав відомий французький художник

Вся Україна була приголомшена розповсюдженим у мережі відеороликом розстрілу українського військового після слів "Слава Україні". У пам'ять про мужнього воїна-захисника у столиці зробили величезний мурал.

Щойно відео було розповсюджено, стали гадати, кого з українців спіткала така гірка доля. Називалися різні прізвища. Врешті надійшла остаточна відповідь – жертвою жорстоких окупантів став Олександр Мацієвський.

Мужньому українцю, який в останню мить життя думав не про себе, а про свою країну, дали звання Героя України. Тепер пам’ять про солдата ЗСУ увіковічена на стіні столичної багатоповерхівки.

Робота виконана французьким художником Крістіаном Ґуемі. Мурал розмістили на адміністративній будівлі, що належить Верховній Раді у самому центрі.

Делегація ВР у січні відвідала виставку фоторобіт майстра, яка відбулася в стінах нижньої палати французького парламенту. Тоді й виникла ідея зробити щось подібне в Києві. Нардепи вирішили, що подвиги наших героїв, які наближають Перемогу над агресором, мають залишитися назавжди в народній пам’яті. У Ніжині на батьківщині Героя на його честь назвали вулицю.

Інші роботи француза

Для Ґуемі досвід роботи в Україні став не першим. Його стінописи вже прикрашають вулиці Львова, Житомира, Бучі, Гостомеля, Ірпеня. В столиці також є зразки муралів відомого француза, який підписує свої доробки псевдонімом С215. Зокрема, це присвята захисникам “Азовсталі”, розташована по вулиці Кирилівській, 69.

Уперше художник-трафаретист приїхав до України у 2022 році, коли стояв тривожний березень. Відтоді зобразив стільки патріотичних муралів у нашій країні, що навіть не може порахувати кількість робіт.

Нові статті

Схожі статті

Краще взнати це зараз, ніж ніколи: чи потрібно мити мʼясо перед приготуванням – лайфхак на мільйон

Не кожен українець знає, що не можна робити з мʼясом перед його приготуванням, але даремно: чи можна його мити та чи є від цього користь - розповідаємо.

“Посватали дівчиноньку”: Віктор Павлік знайшов до пари іншу і показав її. З ким вийшов в люди “Шикидим”?

Віктор Павлік вийшов у світ разом з чарівною білявкою. Пара міцно трималась за руки і цей момент потрапив на відео. Дивно, але офіційній дружині співака, Катерині Репяховій це все… сподобалось.

Абсолютно дві різні людини: як виглядав Святослав Вакарчук 30 років тому: змінився непомітно, але сильно

Популярний соліст гурту "Екеан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився архівними фото, як він виглядав 30 років тому - довге волосся, щетина та підтягнуте тіло.

Як охолодити квартиру чи будинок, якщо немає кондіціонера: ці методи реально працюють влітку. Спробуйте!

Літо в 2024 році видалось занадто теплим. В умовах відключень світла скористатись кондиціонером неможливо, тому українцям стануть у нагоді поради по охолодженню квартири підручними засобами.