Водій втрапив на штраф у 40 тисяч гривень і втратив права: як вдалося бідоласі залетіти на шалені гроші

Зовсім недавно в Україні ввели штрафи для водіїв, що можуть сягати 40 тис. гривень. Ось уже й перший порушник знайшовся. На диво, чоловік кермував зовсім не автомобілем.

Патрульна поліція виписала квитанцію на штраф у сумі 40,8 тисячі гривень. До того ж у водія-невдахи відібрали водійське посвідчення, заборонивши сідати за кермо протягом найближчих 5 років. Що ж такого накоїв порушник ПДР? З’ясувалося, він навіть на автівці не їхав.

Для водіння мопеда потрібно відкрити категорію А1

Поліцейським байдуже, за кермом якого транспортного засобу перебуває водій – машини чи мотоцикла. Всі мають дотримуватися правил дорожнього руху і мати при собі потрібний комплект документів.

Деякі з водіїв не слідкують за новинами й не в курсі, що навіть керуючи мопедом, потрібно зареєструвати його належним чином і мати права категорії “А1”. Навіть категорія “А” не дає права їздити на скутері, а тільки на мотоциклі. Те ж саме можна сказати про водіїв з відкритими категоріями “В” і “С”.

Останнім часом до учасників дорожнього руху прирівняли навіть самокатників і водіїв моноколес.

Водіям мопедів треба пильнувати

Якщо копи на дорозі зупинять мопедиста і не побачать відкритої категорії “А1”, то на перший раз оштрафують на 3400 гривень. Але якщо протягом року водій потрапить на очі патрульній поліції вдруге, то тут уже не відвертиться – знадобиться викласти 40 800 грн штрафу й залишитися без прав на 5-7 років.

Саме в таку халепу й потрапив нерозважливий водій. Отримавши перше попередження й штрафну квитанцію, не покаявся і потрібну категорію не відкрив. Продовжив вільно їздити дорогами на своєму двоколісному коні. Тепер же потрапив на очі поліцейським знову і відгріб за повною програмою. Усе в рамках чинного законодавства.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.