Єдиний чоловік на Хмельниччині, якому пересадили серце, почувається добре: кардіологи не виявили відхилень

Мешканцю Хмельницького району рік тому пересадили серце. Як нині почувається людина, що живе з чужим серцем?

Нині Степану Батігу з Великої Медведівки 49 років. Він чудово відновився після складної операції, хоча й має постійно приймати купу пігулок і регулярно відвідувати лікарів. До операції з пересадки серця чоловік просто задихався. Не міг зробити й десяти кроків.

2012 року пацієнту замінили клапани, та за 10 років лікарі дійшли висновку, щоб без заміни серця ситуація не покращиться. Відвели чоловіку кілька місяців життя, настільки зношений був “моторчик”.

Це перша пересадка серця на Хмельниччині

Чекати операції довелося близько двох років. Якось увечері пролунав телефонний дзвінок із пропозицією. Розмірковувати не було часу, то хмельничанин за пів години вже був у лікарні. Його почали готувати до трансплантації, а з Івано-Франківщини тим часом везли серце гелікоптером.

Понад 8 годин знадобилося лікарям, щоб замінити хворе серце на здорове. У неділю ввечері закінчили роботу, а у понеділок вранці пацієнт отямився, усвідомивши, що він живий, і тепер усе буде гаразд.

На 8-ий день після операції Степан спробував стати на ноги, а за 2 тижні вже навчився ходити нормально і виписався з лікарні. Тепер щомісяця навідується до серцево-судинного центра у Хмельницькому, щоб здати аналізи й показатися кардіохірургам. Медики запевняють, що у нього всі показники як у здорової людини.

Усі показники у людини з чужим серцем у нормі

Батіг живе повноцінним життям – займається бджолами, робить дещо по господарству, навіть трішки дров може нарубати, але не перенавантажує себе. Чоловік щодня дякує донору Віталію, серце якого подовжило Степану перебування на цьому світі. На жаль, у бідолахи відмовив головний мозок.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.