Мати номерний знак PIZZA дозволяється, а Zаправду – ні: на чому базується заборона сервісного центру

Зовсім недавно українським водіям дозволили знову обирати для себе назву номерного знака. Але тут назріла порція заборон. Тепер на автономерах заборонять використовувати букви Z і V

Будь-якому українцю зрозуміло, з якими подіями асоціюються у свідомості наших людей літери Z і V. Саме такі маркування мають російські машини й танки, що перетнули російсько-український кордон.

Щоб на українських номерах не було й натяку на цю ворожу символіку, МВС заборонило використовувати слова, що містять ці літери. Навіть якщо слово написане кирилицею, а букви “З”, “С”, “В” чи «Ф» замінені відповідно на Z чи V, дозволу не виготовлення такого номера водій не дочекається.

Такі номерні знаки дозволені

 

Заразом Кабмін увів заборону на використання символіки комуністичного чи націонал-соціалістичного режимів, визначивши їх як нацистські й тоталітарні. Тож про серп і молота, свастику, а також емблеми збройних сил росії доведеться забути раз і назавжди.

Якщо, скажімо, ви захочете замовити номерний знак зі словами “КуZбас”, “Zапобеду”, “Zаправду”то у сервісному центрі МВС із вами й розмовляти не стануть. Але якщо це буде щось на кшталт “VICTORY”, “ZORRO”, “PIZZA”, то навряд чи відмовлять в оформленні замовлення.

Навіщо потрібні індивідуальні номерні знаки

Кожен водій за бажанням може замовити до основного номерного знака, що позначає реєстрацію транспортного засобу, ще й додатковий. Він має бути унікальним і не повторювати ті знаки, що вже існують.

Про такий номерний знак мріє кожен українець

Тож усі охочі виділитися на дорозі з сірої маси отримали можливість замовити напис на номерному знаку за власним ескізом. Але спочатку слід поцікавитися, чи не існує вже подібна комбінація букв і символів, і тільки потім замовляти власний номер.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.