Львів’яни зробили власними руками автолазню для тероборонців: тепер бійці зможуть помитися у комфортних умовах

Мешканці Львівщини вирішили додати наших захисникам трішки комфорту на передовій. Власним коштом придбали вантажівку й переобладнали її під мобільну лазню.

У селі Поршна, що в Солонківській громаді Львівської області, перейнялися питанням гігієни для наших бійців. Тому, придбавши вантажний автомобіль за 750 тисяч гривень, самотужки переобладнали його, встановивши душові кабіни та пральні машини. Ще й трішки місця для зони відпочинку залишилося.

Душ прийматимуть одночасно четверо захисників

Попрацювати довелося чимало. Адже в екстремальних умовах, де перебувають військові, воду доведеться набирати, швидше за все, з відкритих джерел – ставка чи річки. Тому знадобилася потужна система з очищення води.

Кузов перегородили на дві частини, в одній з яких обладнали технічний відділ. Тепер приймати душ одночасно можуть чотири особи. Достатньо натиснути на кнопку, і водичка поллється. Вона автоматично підігрівається до 42 градусів, а зливається просто на вулицю. Видається порціями – по 20 секунд. Потім кран перекривається, і треба знову натискати.

Одяг можна прати у трьох пральних машинах

Після купання брудний одяг можна випрати тут же. Задля цього встановили побутову техніку. У куточку відпочинку можна посидіти біля телевізора чи скористатися Інтернетом, щоб полазити в телефоні.

Проблему з мережею вирішили завдяки антені-підсилювачу, яка спроможна ловити сигнал на 20-30-кілометровій відстані. Тож, у принципі, зв’язок із вишкою має бути завжди. Робота лазні і підігрів води відбуватимуться завдяки двом генераторам.

Після лазні планується відпочинок

Селяни пожертвували кошти на таку благу справу, поділилися технікою – бойлером, баком для води, фільтром тощо, робили все власноруч. Комфортний подарунок призначається військовим 103-ої бригади територіальної оборони.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?