Відкладене у 2022 році будівництво парку Срібний Кіл вирішили поновити: які сюрпризи чекають на киян

У Дарницькому районі столиці планують облаштувати парк довкола озера Срібний Кіл. Невдовзі має розпочатися будівництво першої черги з шести.

Земельну ділянку довкола озера площею 7,54 га, що знаходиться між станціями метро “Осокорки” й “Позняки” планують окультурити не відразу. У 2024 році має запуститися перша черга парку “Срібний Кіл”.

З’являться оглядові майданчики

Тож 50 тисяч киян, що мешкають неподалік, зможуть організовувати вранішній забіг. Спеціально для цього збудують 2-кілометрову замкнену доріжку, доступ до якої буде з усіх боків парку. Дорога до місця відпочинку займе у мешканців Дарницького району не більше 10 хвилин.

Передбачено цікавий дизайн

Довкола прогулянкового маршруту облаштують інші локації – дитячі майданчики, оглядові зони, місця для відпочинку. Потурбуються будівельники й про інклюзивність, а ще зроблять місця для реабілітації захисників із лав ЗСУ.

Зроблять ігрові місця для дітей

На першому етапі планується завершити дві вхідні групи. Попервах потрапити в зелену зону можна буде від церкви й з вулиці Срібнокільської. Ще з’явиться верхня транзитна доріжка, яка з’єднуватиме дві станції метро. Проведуть роботи зі зведення підпірних стін, сходів, пандусів, прокладуть комунікації й водовідведення. Тільки після цього приступлять до озеленення й укладки доріжок із фігурних елементів. З’являться також лавки для відпочинку.

Буде багато гарних фотозон

Концепцію парку почали обговорювати ще у 2021 році. Київзеленбуд представив проєкт зеленої зони, і кияни взялися жваво вносити правки. Всі слушні зауваження було враховано. Вартість робіт оцінили в 1,3 мільйона гривень. Якщо все буде гаразд, влітку 2024-го кияни залюбки прогулюватимуться в Срібному Колі.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.